Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

TÜM BURSALI HAYVAN SEVERLERE!....

Size uzun bir süreçte başımıza gelen olayı aktarmak istiyorum.Lütfen okuyun! Emin olun okurken sıkılmayacaksınız.... Annem Bursa''da 15 yıldır dışarıda ve evimizde kedi besleyen, yaralıları tedavi ettiren, onlara sahip bulan, sürekli onlar için arayışlarda olduğu için evinde kendi çocuklarıyla bile ilgilenmeyi unutmuş bir ev hanımıdır.Daha önce benim forumlarımı görmüş olan varsa zaten bunu anlayacaktır. Bursa''da gerçekleşen bu olayın ilk perdesi evimizde gerçekleşiyor.evimizde kalan veteriner fakültesi öğrencisi bayan , yanında Bursa''da henüz klinik açmış bir bayanla evimize geliyor.O anda evimizde bulunan yavru iran kedilerinden bir tanesini kucağına alıyor ve bırakmamakta ısrar ediyor.Kendisine evimizde birçok kedi baktığımızı, bu nedenle 15 kg''lık profesyonel bir mama istediğimizi söylüyor ve yanında getirdiği, kedilerimize verince onları ishal yapan sportmix mamayı iade ediyoruz. Kediyi yine de bırakmayan veteriner bayana kendi evimizde yaşayan veteriner arkadaşının aracı olması nedeniyle güveniyor ve kediyi sevebileceğini, yanlız mamada anlaşamazsak kediyi geri alacağımızı söylüyoruz...Ve bunun üzerine olayın evimizde gelişen kısmı kapanıyor... Daha sonraki kısım genelde aracı olan veteriner bayan ile haber yollama şeklinde gelişiyor.Bunun nedeni de birçok hayvanımızın veteriner ziyaretlerinde olması ve bu veteriner bayana olan güvenimiz...biz mamada anlaşamazsak dediğimiz zaman bu bayan kediyi geri getirmiyor ve bunu biz anlaşma olarak kabul ediyoruz. Fakat beklenen olmuyor ve mama bize ulaşmıyor.Biz özellikle araya para sokmuyoruz.... Kedi alan bize mama getirsin ki emin olsun o para bizim cebimize girmiyor , sadece bizim cebimizden çıkan mama parasını azalıyor... Daha sonra uzun bir süre ses çıkmayınca annem klinik sahibi bayana uğruyor ve mamayı soruyor.O anda başka bir klinikte hasta bir hayvanımız olduğu ve ona serum verilirken uğradığı için fazla üstünde durmuyor fakat bir sonraki gidişinde saygısız bir şekilde kediye aşı yaptığını(3 adet),parazit uygulaması yaptığını ve bu aşıların 100 milyon tuttuğunu(pardon 98 )ve bu parayı ona vermememiz durumunda kediyi bize vermeyeceğini söylüyor. Kendisi karşılığında ödemesi gereken mamayı vermediği halde geliş ücretlerini bildiğimiz aşılardan kar elde etmeyi umuyor sanırım bayan. Annem ısrar ediyor ve en sonunda orayı terk ediyor. Olayın akşamı beni bu konuda bilgilendiriyor.... Ertesi gün kliniğe gidiyorum ve kedimi almak istiyorum fakat bayan izin vermiyor.Daha sonra arada kalan kedi sıkıştırılmaktan sıkılıyor ve bayanı bileğinden tırmalıyor.bayan polis arayacağını söylüyor ve ben de aramasını söylüyorum fakat bayan polis yerine babasını arıyor ve kliniğini bastığımı babasına iletiyor. Tabiki bundan sonrasi basit...Babasına bileğindeki çizikleri benim yaptığımı söylüyor(bakınız 5 yıl okumuş ve veteriner olmuş bir bayan hala kedi tırmalaması ile insan tırmalaması arasındaki farkı bilmiyor) ve babası tarafından kolumdan ve ensemden tutulmak şartı ile klinikten apar topar atılıyorum... Etrafa rezil olmaktan korkmuş olacaklar ki beni konuşmak için tekrar içeri alıyorlar. Bana aşı fiyat çizelgesini gösteriyorlar. Ben bu tablodaki fiyatların onlar için geçerli olmadığını, ceplerinden harcadıkları parayı vereceğimi söylüyorum fakat bu konuda da benim için geçerli olan fiyatın 30 milyon aşı başına olduğu konusunda saptamalarda bulunuyorlar. Bu arada şunu da belirtmek isterim ki bayandaki kedi çiziklerine karşılık şu anda benim kolumda onun babasının yapmış olduğu 4 adet parmak izi şeklinde morluk var. Şimdi soruyorum....Evimize gelip bizim kedimizi alan, mama konusunda anlaşamaz isek kediyi geri alacağımız konusunda uyarılmış, buna rağmen ne kediyi geri getirmiş, ne bize aşı yapmadan önce "bakın aşısını yapıyorum,ne yapıyoruz mama olayını" dememiş bir veteriner bayana nasıl kedi ve köpeklerinizi götürüp benim patişimi iyi et diyebilirsiniz. Bence, doğduğu anda onun nefes alıp almadığını kontrol eden,saatlerce başında bekleyip " ters mi geliyor acaba " diye düşünen, onu büyüten, onun çiş kabına yapmayı öğrenene kadar yatak odasındaki halısına yapmasına bile göz yuman , bunun yanında annesi 25 den fazla kediye bakan, başka bir iran kedisini 4 doğumdan sonra artık yeter deyip kısırlaştıran bir kedi sahibinin, bu yavru karşılığında 15 kg profesyonel bir mama istemesi , özellikle de bu mamayı giriş fiyatına alan bir veterinerden istemesi çok görülüyorsa ( dikkat ediniz koşullar daha önce söylendi, kediyi al mamayı getirirsin dedikten sonra 15 kg lık mama ortaya çıkmadı), siz o veterinerin para kazanma, hayvan sahibinin üstünden gelir elde etme , özellikle de hayvan sevgisinden şüphe etmez misiniz... Ben bu başıma gelen olayı tüm hayvan sahipleriyle paylaşmak istedim...karar da sizin,bu tarz veterinerler heryerde var, siz onlara gitmeye devam ettiğiniz için var... Saygılarımla

img

catscary

19 yıl 10 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ