Hepsievcil

Diğer Evcil Forumları > Hamster

Mesaj Ekle

gonzalesler ne kadar tırmanabilir? :)

arkadaşlar ben de 2 tane gonzales aldım yeni daha dün.. bikaç şey sormak istiyorum.. birincisi özellikle bitanesi baya agresif gibi ama heralde daha yeni geldiğindendir diye düşünüyorum.. zamanla alışma gibi bir durumları oluyor mu? hiç beslemedim daha önce benzeri bir hayvan.. 2. sorum ki bu daha önemli, benim alıp kurduğum kafeste o tünellerinden de var... fakat tünel kafesten çıktıktan sonra bi süre dimdik yukarı doğru çıkıyor... daha yeni olduklarından henüz girmediler içeri (yani çarkı bile baya sonra çevirdiler). herneyse, acaba bunlar tünelin dik kısmından yukarı doğru tırmanabilirler mi? biraz ortama alıştıktan sonra yemek kabını üst kata koymayı düşünüyorum belki çıkarlar o zaman... tünel dışarıdan dolaşarak üst kata açılıyor.. merdiven de var onla ilgili tek yaptıkları en alt basamaklarının arasından geçmek.. bide merdivenin basamakları tel tel ordan çıkmakta zorlanırlar mı? biraz uzun ve karışık oldu sorularım. :) ilgilenmek isteyen ve tünelin yapısını anlamayan varsa fotoğrafını gönderebilirim kafesin. msn:[email protected]

img

freaxs1

18 yıl 9 ay 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merak etme zamanla saana alışıcaklardır hamsterların.Syrian hamsterlar daha rahat tırmanıyorlar o tünellerden dwarf hamsterlar daha küçük olduğu için dolayısıyla daha daha çok zorlanıyorlar biraz kafese alışmalarını beklersen alışıcaklardır sanırım.ayrıca gonzales diye bir tür yok dwarf hamster diyebilirsin onlara gonzales adı türkiyedeki petshopcular bazıkesim insanlar tarafından uydururulmuştur.

img

hug

20 yıl 4 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bilgi için teşekkürler.. bugün 2 tane ek parça aldım tünel için. dik kısmı biraz daha yataylaştırmaya çalışacağım. fakat benim kafesin tünelleriyle pek uyumlu değil ek parçalar.. yani parçaları yapıştırsam bile üstteki giriş borusunu tutturmak biraz zor gibi ama bir ara uğraşacağım. ayrıca bugün yarın hamster-ball da almayı düşünüyorum biraz gezsinler evde diye.. fiyat aralığı hakkında bilginiz var mı? ben en ucuza 16-17 YTL civarında gördüm. ama tam kapalı olan topları kastediyorum. birde hamsterlarımın bana daha kolay alışmaları için tavsiyeleriniz var mı?

img

freaxs1

18 yıl 9 ay 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ