İguana

yavru iguanam için yardım!!!
iguananm her gün düzenli yemek yerdi ama bu son 3gün hiç yemek yememeye başladı, bir lokma alıp hemen gidiyor..su zaten hiç içmiyor..en sevdiği yiyecek olan salatalığı bile bu sabah hiç yemedi..ayrıca kabız olmasından korkuyorum yuvasında hiç dışkısı yok HİÇ sıvı gıda almamakta su bile içmiyor, sıvı bir şey içmemesinden dolayıda kabız olabilir mi ? bide son 2-3 gün her zmanki gibi olmasada az güneşe çıktı..normal görünüşü sağlıklı, hareketleride her zamanki gibi normal... YARDIM EDEBİLİRSİNİZ SEVİNİRİM!!!..

Reptile45 ve İGOR yardımlarınız ve önerileriniz için teşekkür ederim...Sizden daha cevap gelmeden iguşum ishal şeklinde fazlaca dışkısını yaptı..Annem plastik bir deterjan şişesinin içine sıcak su koyup üzerinide bir bezle sardı..terraryumun içine koydu..İGUŞum sıcaklığı farkedince ellerini ve ayaklarını yayarak yayılmış bir biçimde yattı..Hoşlandığını hissedince bu işleme devam ediyoruz..Bu su terraryumun içinide ısıtıyor..İguşumun ertesi gün ishali kesildi ve dışkısı normale dönmeye başladı..Su içmeye başladı ve yemeğide normale döndü.. Bir problemim daha var İguşumu aldığımda her tarafı bacaklarının üstünde ve gövdesinin sağ ve sol tarafında siyah lekeler bulunmakta..Nedenini biliyormusunuz?.Tedavisi için ne yapabilirim..İnsanlar için olan Antimikrobiyal ve Antiviral deri melhemleri şimdilik sürdüm.. [URL=🔒 Üyelere Özel][IMG]🔒 Üyelere Özel][/URL] FİKİRLERİNİZ VE ÖNERİLERİNİZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM...

[URL=🔒 Üyelere Özel][IMG]🔒 Üyelere Özel][/URL] [URL=🔒 Üyelere Özel][IMG]🔒 Üyelere Özel][/URL] umarım bu fotoğraflar daha iyidir... saygılar...

iguanayı ısıtması için bir spot lamban var mı bilmiyorum ama yoksa oncelikle ondan almılısınn çünkü pet şişedeki suyun sıcaklığı geçicidir.Bu lambayı da her elektrikçide bulabilirsin yeşil veya kırmızı 60 woltluk spot lamba dersen gösterirlerr..ısındığı takdirde daha canlı olacaktır ve daha iyi yemek yiyecektir.Lekeler atılamamış deri parçaları labilir bunun için ılık banyo yaptırmanı öneririm ve bu lekelerin deri yanığı olup olmadığını da bi kontrol edersen ii olurr.sana gelmeden önce oluşmuş olabilir. Geçmiş olsunn

Yanıtlamak için giriş yapın