Hepsievcil

Diğer Evcil Forumları > Hamster

Mesaj Ekle

GONZALESİMİN PARMAGI!!!

2 yasına yaklasmıs olan gonzalesimin ön patisindeki bir parmagı uzun süredir şiş durumda,onu pek kullanamıyor,sanırım acıdıgı için. mesela carkında bile dönmüyor nerdeyse hiç, deniyor bazen ama sonra bırakıyor. onun dısında yemesinde bi farklılık veya hastalık belirtisi yok. vet.e de götürdüm ama parmagını incitmiş olabilecegini söyledi.. ilac vermedi ve de kendi haline bırakmamı söyledi. bu beni fazla tatmin etmedigi ve üzüldügüm için sizinle paylasmak istedim basına böle bişey gelmiş olan varsa yardım ederse sevinirim..

img

sisko

19 yıl 11 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ya arkadaslar bekliorum uzun zamandır, bu konu hakkında hiç bilgisi olan yok mu?????????

img

sisko

ÖZEL MESAJ

ya maalesef benim de bilgim yok ve şu günlerde çok üzgünüm. gonzalesim sol arka ayağının üstüne basamıyor. dolayısıyla ne çarkında dönebiliyor. ne ordan oraya koşturabiliyor eskisi gibi. çok üzgünüm. veterinere gitsem bişey yapabilir mi ? yoksa yapıcak bişey yok mu ?

img

snapshot

18 yıl 9 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ayagını incitmiş byk olasılıkla.bence bi vet.e götür.belki yardım edebilecegi bişeyler vardır.gerci cogunlukla vet.lerin kedi köpeklerde oldugu gibi hamsterlar hakkında cok fasla bilgileri yok ama olsun içinin rahat etmesi acısından bi götür belkide yardım edebilir ilac flnla..enazından böle beklemekten daa iidir..

img

sisko

ÖZEL MESAJ

tam ben de veterinere götürmeyi düşünüyodum fakat biraz önce ewe bi geldim kafesin içinde 1 tane jelibon duruyo. 5 dakika soora bi baktım 2 jelibon olmuşlar. sanırım doğum hala dewam ediyo bakalım kaç tane olcak :) yazık ayağı sakat sakat doğum yaptı. ve babalarını da bilmiyorum :) ben bu gonzalesi 2 hafta önce aldım. gebelik süreleri 16 gün olduğuna göre ben almadan 2 gün öcne çiftleşmiş demek ki :)

img

snapshot

ÖZEL MESAJ

6 tane yawrulamış.. 1 tanesi bu sabah öldü nedense

img

snapshot

ÖZEL MESAJ

msjlarını yeni gördüm snapshot.yavrular gercekten sürpriz olmus sana,ölene gelincede bnmde pıti min tohumları olan yavruların bikacınında dogumdan 1,2gün sora öldügü olmustu.umarım dierleri ii olur.buarada sana bikac öneride buluniyim yavruların iyiligi için.annenin yanına pamuk koy kendine yuva yapsın,yavruları da içine koysun bölelikle kolayca ve orda rahat rahat emzirsin.bide anneye bol bol yemek ver yemi dısında cünkü bnmkiler genelde emzrdkleri için dısarı yemek yemege nadir cıkıolardı.mesela haslanmıs yumurta,havuc,kıvırcıgın sert yeri,salatalalık,mor yada beyaz lahana gibi yiyeceklerdn vereblrsn.. hee bide anneye ılık süt vereblrsn cay kasıgıyla ben pıti min zevcelerinden birine böle takviyede bulnmustum,sütü artsın die,baya da severek içiodu.bunları yaparsan anne içinde yavrular içinde ii olur tecrübelerm sonucunda konusuorum.. umarım yavruların saglıklı olur..

img

sisko

ÖZEL MESAJ