Köpek Sağlıgı ve Bakımı
bence cevap,yazdıklarımda mevcut. iyi bir sahibin elinde dengeli bir köpek diyorum kısacası.. herkes kaldırılabilecek bir yük olarak görür,siz kendinizden eminseniz neden alındınız,anlamadım.ben şu anki durumu anlatmıştım,tanımadığım birisine neden sataşayım ki.. bilmişlik değil,gerçekler bunlar. ve Hürriye gezetesinden bir alıntı yapıyorum;
"BEKÇİ VE KORUMA KÖPEKLERİ ÖZEL İLGİ İSTER
Alırken iki kere düşünmeniz gereken ırklar bu gruba aittir. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile artık Türkiye’de üretimi yasak olan Rottweiler, Alman Çoban Köpeği, Doberman gibi bekçilik ve koruyuculuk özelliği gelişmiş, iri ve güçlü yapılı köpekler bu grubu oluşturur. Alan korumasında Doberman ve Alman Çoban Köpeği, şahıs korumasında Rottweiler öne çıkar.
Köpeklerin bu özelliklerinden en iyi şekilde yararlanabilmek için, eğitim için harcayacağınız zaman ve parayı önceden düşünmelisiniz.
Dominant yapıları ile de bilinen bu ırkların eğitimine ve sosyalleştirilmesine büyük özen göstermek gerekir. Aksi takdirde köpeğiniz size faydadan çok zarar getirir. Koruyuculukla saldırganlığı birbirine karıştıranların uzak durması gereken bu ırklar, sadece bilinçsiz ve kötü niyetli sahipleri yüzünden tehlikeli olabilirler.
Bu ırklardan birini almadan önce, dürüst bir şekilde köpekten ne istediğinizi düşünmelisiniz. Etrafa gösteriş olsun ya da sadece güvenlik sağlansın diye köpek alırken, alınan şeyin bir ‘canlı’ olduğunu unutmayın! "
benim anlatmak istediklerim burda da var.ve yasak olduğunu da burda görmüştüm.ama siz eminseniz,Hayvanları Koruma Kanununu incelediyseniz birşey demem.
neyse,diyeceğimi dedim.bu tip tartışmaları sevmem,sadece bildiklerimi paylaşmak istedim.keşke niyetimi de anlasaydınız.
iyi günler.