Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Kuyruk sorunu

Akvaryumumda melek ve japon besliyorum. Balıkların genel olarak bir sorunları yok ve sağlıklılar ancak japonlarımdan bir tanesinin kuyruğu uçlarından yırtık gibi duruyor. Kuyrukta kopma falan yok ama uçları yanlamasına kesik kesik duruyor. Birde bu bahsettiğim balık bu aralar iştahsızlaştı. Çok az yem yiyor. Bu durum neden kaynaklanıyor olabilir? Cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

img

lotlorien

20 yıl 11 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kuyruk erimesi,kopması vs... için tavsiye ettiğiniz ilaçlar ve fiyatları ile ilgili olarak bilgi verebilirseniz sevinirim. :)

img

lotlorien

ÖZEL MESAJ

Benim akvaryumda da bazı balıkların kuyruklarında beyaz renkli mantarların sindirmeleriyle yüzgeçler falan yok oluyor, o balık ölünce hastalık diğer başka bir balıkla ortaya çıkıyordu. Ben de başka bir balığa sıçrayınca o balığı akvaryumdan çıkardım ama hastalığı yine başka bir balıkta gördüm. Akvaryumcu bana mavi renkli sıvı bir ilaç verdi. Ondan 20 damla damlattım 3 er gün boyunca, vallahi hastalık falan kalmadı. Ben çok anlamıyorum bu akvaryum olayından ama işe yaradı gibi geliyor bana. Coşkun Oğuz NAMLI.

img

kertenkeleci

20 yıl 1 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ha fiyatını sormuşsun; 3-4 milyon bişeydi, böyle göz damlalığı gibi küçük bir şişede. Kutusu yeşil renkli. İsmini hatırlayamadım ama üzerinde melek balığına benzer bir resimde vardı sanırım. Coşkun Oğuz NAMLI.

img

kertenkeleci

20 yıl 1 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Evet o ilaçtan bende de var ama benimkilerin yüzgeçlerinde veya vücutlarında beyaz benek hastalığı yok. Sadece kuyruklarının uç kısımları yırtık yırtık duruyor. Yine de teşekkür ederim Kertenkeleci. Eyvallah.

img

lotlorien

ÖZEL MESAJ

Japon balıkların yiyor meleklerin kuyruklarını

img

tweaker

19 yıl 2 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Meleklerin kuyruklarında bir sorun yok ki! :) Bahsettiğim durum japonlar için geçerliydi. Ayrıca japonlar sakin ve dişsiz diye tabir edilen balıklardandır. Saldırgan yapıları yoktur. Zaten meleklerimle japonlarım memnun mesut yaşıyorlar.Birbirlerini rahatsız ettikleri yok.

img

lotlorien

ÖZEL MESAJ

Dostum kuyrukların tel tel olması benim tecrübelerime dayanarak(18 yıl) meleklerin japonların kuyruklarını tırtıklamasıyla oluşmuştur. Japon balıklarıyla canlı doğuranlar,melek ve tetra türleri bir arada beslenmemelidir. uzun lafın kısası japonla japon olur

img

fatih2405

19 yıl 9 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşlar kimsenin kimseyi tırtıkladığı falan yok. Kuyrukta oluşan bu kesilmelerin sebepleri şunlar olabilir:

1) Mantar hastalığı başlangıcı; çünkü iştahlarıda gitti diye yazılmış.

2) Kuyruk erimesi. Eğer bu kopukluklar yavaşça kısalmaya başlıyorsa yani balığın yüzgeçi küçülüyorsa çok acil tedavisi yapılmalı.

3) Suyun biyolojik dengesizliğinden. Akvaryum suyunu değiştirilmemesi yada su eklenmemesi, zamanla suyun ph ının artmasına suyun sertleşmesine sebep olur. Su zamanla nitrifikasyon bakterilerinin artışıyla kızılımsı bir renk alır. Bu duruma gelen suda deri parazitleri git gide çoğalırlar. Bu burumdan ilk olarak zayıf balık etkilenir, derisi tahriş olmaya başlar. Zamanla gereken yapılmazsa tüm balıklar nasibini alır.

LOTLORİEN sana tavsiyem, ilk olarak akvaryum suyunun %40 ını değiştir. Yerine en az 3 gün dinlendirilimiş su(musluk suyuda olur; tabi temiz olsun . Hatta mümkünse filtreden geçirilerek) koy. Yeni ekleyeceğin suyun sıcaklıgını akvaryumdaki suyla aynı dereceye getirdikten sonra akvaryuma ekle. Filtreni güzelce temizle akvaryumunu bol bol havalandır ve bitkilendirmeyi kesinlikle unutma çünkü bitkiler sudaki nitratı bünyesine geçirirler. 2. gün akvaryum suyunun %20 sini yine az önce yazdığım gibi değiştir. 3. gün mikofish ilacını talimatlarına uygun olarak kullan. Tedavi (tedavi süresi 6-7 gün olması lazım) bitince tekrar akvaryum suyunun %20 sini değiştir.

Balıklarınız hasta olsun yada olmasın su değişimi yapılması gerekir. Ancak bilinçsiz ve gereksiz su değişimleri suyun kimyasını bozar. Balıklarınıza her zman kaliteli yemler verin ve daima da çeşit çeşit değiştirin. Bitkileri mutlaka akvaryumunuzda barındırın, Uyumsuz balıkları bir arada yaşatmaya çalışmayın.

Şunu unutmayın; sağlıklı bir balığa hiç bir mikrop zarar veremez. Verse bile tedavisi kolay olur. ;)

Sağlıklı balıklar..

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ii de arkadaşlar bu yırtıklar parazitten değil bence parazitte kuyruklar erir yırtılmaz.bu tamamen bir arada yaşamayacak balıkların bi arada tutulmasıntan kaynaklanıyor japon ve melek aynı tankta beslenmez jabon sazan ailesine mensup bir balıktır bildiğiniz gibi melek ise çiklitler ailesi mensubudur melek japonnun kuyruklarını yer bütün mesele bu.saygılar

img

pdewil

18 yıl 7 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ