Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

plati

ark slm bi fikrimi söyleyecem gördüğüm kadarıyla site eski popliretisini kaybetmiş.Bi soru suruyoruz kimse cevap yazmıyo. benim sorum akvaryumumda plati ve lepistes karması var gecen gün plati mi bitkin bi şekilde dipte taşların üstünde yatarken gördüm iki üç gün sonrada öldü.Acaba neden parsak paraziti olabilirim tedavisi nedir bidaha başımıza gelirse tecrübeli olalım.cevaplarsanız teşekkür ederim.

img

mankay

19 yıl 8 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşım akvaryumun dibinden her 10 günde bir su çek ve yenisini ekle.evdede her ihtimale karşı contra diye bi ilaç var dezenfektan renginde evde ondan bulundur

img

alpaslax

20 yıl 8 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşım selam Bazı hastalıklar var tedavi edilemiyor senin platide bunlardan biri olabilir Bizler balıklardaki gözle görünen parazitleri ve mantar türlerini erken fark edersek tedavi edebiliyoruz. Bunun içi balıklarını her gün gözle kontrol et vucutlarındaki değişiklikleri örnegin beyaz noktalar,pamuksu benekler kuyruk ve yüzğeçteki kopmalar ğibi bunları fark edince hastalığın türüne göre ilaç kullan sana bir kaç ilaç önereyim fiyatları 15-20 arası biraz pahalı gelebilir ama 800 litre kapasitelerini düşünürsen bedava litresine göre kullan SERA ECTOPUR - Müthiş bir ilaç her akvaryumda bulunması lazım parazit-mantar-strese bire bir akvaryum suyunu inanılmaz berraklaştırır düzenli kullan SERA BAKTOBUR-PARAZİT yok edici ectoburla beraber kullanırsan 2 kat daha iyi sonuç SERA BAKTOBUR DİRECT -İç parazitlerin en iyi ilacı kullandıktan sonra suyu tamemen değiştir balıklar hariç sudaki her şeyi öldürüyor çünkü yararlı bakterileride SERA COSTAPUR Beyaz benek için birebir suyu 3 derece daha çoğalt biraz tuz hiç bir şey kalmaz bu ilacın yerine daha ucuzlarınıda kullanabilirsin öbürlerini orjinalini kullan çok iyi bir havalandırma ve karbon filtreler kapalı olucak yardımcı olabildiysem ne mutlu saygılar [email protected]

img

japo

19 yıl 8 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

dostum msj için sağol ben 10 - 15 gün arası aksatmadan akvaryumun dip çekimini yaparım ve canlı yemimi de veririm zaten 2 yıldır besliyorum balıkları ama bu durumla ilk defa karşılaştım. Daha önce bi balığımda dropsi olmuştu ama bu onun gibi şişmedi.Ben parazit diye düşünüyorum yanılıyo da olabilirim

img

mankay

ÖZEL MESAJ

ark slm bu ölen balığımın erkeğine sabah bi baktım oda tipde bitkin bi şekilde yatıyo canlı yem verdim yedi ama sanki balığın karnı incelmiş herhalde buda gidici ama sebebini anlayamadım.Bide bu balık 3 senedir yaşıyo acaba bunların ömrümü bu kadar nedersiniz.

img

mankay

ÖZEL MESAJ