Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

MERCANLAR HAKKINDA?

ARKADAŞLAR DENİZ AKVARYUMLARINDA GÖRDÜĞÜMÜZ SARI MAVİ VE KIRMIZI MERCANLARI TATLISU AKVARYUMLARINA DA KOYMAK İSTİYORUM TABİKİ ÖLÜ OLMALARI GEREKLİ BUNLARI NEREDEN TEMİN EDEBİLİRİZ? GİTTİĞİM AKVARYUMCULARDA BEYAZ VE KIRMIZI VAR MAVİ VE SARI NEREDEN ALINIR? AKVARYUMUN İÇİNİ BALIKLAR DIŞINDA NASIL RENGARENK YAPABİLİRİZ BUNU YAPAN VEYA BU KONUDA FİKRİ OLAN VAR MI ARKADAŞLAR?

img

fatih2405

19 yıl 9 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

eger akvaryumcuya gidip bana tatlı su içn beyaz ve kırmızı mercan verirmisin derseniz bulabilirsiniz. Çogu akvaryumcuda bulunur. Mercanların dışında akvaryumu en iyi canlı göstermek için bol bol canlı bitki kullanmalısın. Hem görünüş itibariyle süper olur hemde akvaryum suyu için çok gereklidir ayrıca balıklara çok daha dogal bir ortam saglaış olrsun. Birde kütük alabilirsin ama fazla degil bir tane orta boy yeter. çÜnkü fazlası suyu sarılaştırır.

img

crano

20 yıl 2 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

tesekkurler crano peki sari ve mavi renk icin ne onerirsin?

img

fatih2405

ÖZEL MESAJ

Merhaba, Akvaryuma çeşitli renklerde mercanlar koymanın çok iyi bir görüntü ortaya çıkarmayacağını düşünüyorum. Bu yem gözü yorar hem de balıkların görülebilirliğini azaltır. Bunun yerine falez kayalarından bir miktar koyarsan ve uyumlu bir kum rengi seçersen güzel bir ortam oluşur. Renk katma konusunu ise Crano`nun dediği gibi bitkilerle daha güzel sağlayabilirsin. Ya da en fazla 1 ya da 2 renk mercan kullanılabilir. Aynı zamanda balık seçimi de dizayn açısından önemli. Discus ile kaya, mercan olmuyor, kütük oluyor. Çoğu çiklit türü için de bitki biraz zor oluyor. Farkındayım, aslında bu konu tamamen kişisel zevk meselesi ama ben de fikirlerimi yazayım dedim. Hoşçakalın.

img

muharrem70

18 yıl 10 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

sağolun arkadaşlar başka fikri olan var mı?

img

fatih2405

ÖZEL MESAJ

selam akvaryumun temiz kalmasıiçin her zaman temizledikten sonra lt basına 1 damla metilen mavisi damlat hem hastalıklara karsı korur hemde yosunlanmayı geciktirir birde lt 1 cay kaşıgı tuz at fazla yemleme yapma suyun kirlenmeine bazende mantarlasmaya neden olurlar tamam:)

img

kizimdost

19 yıl 9 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ