Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
acemiyim
arkadaşlar benim 80-50-40 boyutlarında akvaryumum var. daha önce lapistes besledim ama hassas hayvanlar bakamadım. yeni ciklet aldım türleri hakkında bilgim yok. akvaryumcuya güvenerek seçimi ona bıraktım.şu an 10 tane farklı renklerde dişili erkekli ciklet var. biri beyaz diğerlerinden biraz büyük. zarar verirmi. bide bunlar acayip yem yiyolar günlük nekadar yem vermeliyim ? son oarak bunlar nezaman yavru verirler...
her balıklar birbirleriyle uyumlu olmaz. Benim yada diger arkadaşların bu konuda sana yardım edebilmemiz için mutlaka balıkların cinsini ögrenmen gerekiyor. Balıkları aldıgın akvaryumcuya hepsini sor sende hepsini tek tek yaz daha sonra burada yazarsın. Uyumları konusunda ancak bu şekilde sana yardım edebiliriz. Yavrulama durumuna gelince o da aynen cinslere göre degişiklik gösterir. Akavaryum hacmine göre birz fazla balık almışsın ama kalsın şimdilik madem aldın. Daha fazla balık alma. Blaıkların cinsine uyugun uyugun yemi aldıgın taktirde günde sabah ve akşam olmak üzere(12 saat te bir) 2 kez yemleme yapman yeterli olur. Yemlemeyi yaparken yavaş yavaş balıklarının yiyip yuttuklarını görerek yapmalısın. Çok fazla yem vermene gerek yok.Çok genel bir ifadeyle her balık 3-4 kez agzında yem parçalamış olsun ;)
teşekkür ederim. balıkların cinsi sarı prenses, zebra, papağan, bitane daha vardı ama unuttum rengi beyaz çok güzel. nekadar uyum sağlıcaklar bilmiyorum , pek bilgim yok ama huzurlu görünmüyolar
balıkların türlerini yazmamana rağmen şunu kesinlikle söyleyebirim;okadar kalabalık ortamda cikletler eş tutarsa akvaryumunda ölümler olabilir!yavru almak için ;dişinin yumurta bırakması için gerekli ortamı yaratman gerekir!cikletler diğer balıklara göre farklı hayvanlardır!davranışları oldukça anlamlıdır!
balıkların arasıra birbirleriyle kavga edebilirler yada biribirlerini kovalayabilirler. Ancak bu durumun çok aşırı yaşanması uyumsuz olduklarını belli eder. Balıklarırının arasından zebrayı çıkarırsan bundan sonra aralarında bir problem olmayacaktır. Tabi bahsettigin zebra american cichlidlerinden olansa. Beyaz ve joker zebra lar american cichlidlerinden ; ama zebran
Metriaclima zebra
Metriaclima sp. ``zebra bevous``
Metriaclima sp. ``zebra blue``
Metriaclima sp. ``zebra chilumba``
Metriaclima sp. ``zebra gold``
Metriaclima sp. ``zebra mbamba``
Metriaclima sp. ``zebra slim``
Metriaclima sp. ``zebra yellow tail``
Labidochromis sp. ``zebra eastern``
Pseudotropheus sp. ``zebra hara``
Pseudotropheus sp. ``zebra long pelvic``
Pseudotropheus sp. ``zebra mbowe``
Pseudotropheus sp. ``zebra ruarwe``
diye malawi cichlidlerindense o başka.. o zaman kalır.
Beyaz olan ise ya beyaz prensestir yada beyaz zebradır. Eger beyaz zebraysa gitsin beyaz prensesse kalsın(Ama beyaz prenseste biraz saldırgandır haberin olsun). O yüzden cinsini ögrenmeni tavsiye ederim.