Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
AKVARYUMUM ÇATLADI KENARINDAN
arkadaşlar merabalr size bir şey danışmak istiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim oldukça zor bi durumdayım.Dün gece eve geldiğimde akvaryumumum kenarında çatlaklık olduğunu fark ettim neden çatladığınıda henüz anlamış değilim 11 yıldır kullanıyorum bu akvaryumu her neyse hemen her hangi bir patlama olmaması için akvaryumu boşalttım balıklar şu anda büyük bir pet şişenin içinde duruyorlar ve ben bu gün akvaryumu silikonluyacam nasıl yapmalıyım bunu sadece dış taraftanmı sürüyüm silikonu yoksa hem iç hemde dış tarafamı sürüyüm teşekkürler iii günler
arkadaşım aynı sorunu bende yaşadım. silikonladım ama işe yaramadı. O çatlak bir şekilde ilerleyecek ve maalesef kaçınılmaz sonuç.Akvaryumunun çatlayan bölümünü camcıya değiştirdim. Tavsiyem budur.Saygılar.
Arkadaşım akvaryumun için silikon kullanmalısın ama dikkat et akvaryum silikonu var onlardan kullan bunu camcılarda ve hırdavatcılarda bulabilirsin! Nasıl kullanmak gerektiğini sormuşsun,, hem içten hem dıştan olmak üzere iki camın birleştiği yerleri iki kat silikonlamalısın. Daha sonra iki-üç gün bunları kurumaya bırakmalısın ardından silikonlu yerleri tuzla ovarak temizlersen zehirli maddeleri engellemiş olur balıklarının sağlığını ve yaşamını tehlikeye atmamış olursun. Kolay gelsin SAYGILAR...
Çatlak malzemede sesten daha hızlı ilerler ve önüne geçemezsin ikincisi akvaryum 11 yıllık deöişsin onun silikonları miyadını doldurmuş. Akvaryumu değiştir yok olmaz diysan çatlak olan camı değiştircen.
arkadaşlar ilginiz için ve tavsiyeleriniz için teşşekkürler akvaryumu silikonladım çatlak olan yerinden hatta akvaryumun bütün köşelerine silikon çektimki daha sağlıklı olsun diye ve şu anda durum gayet iyi her hangi bir sorun yok