Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
kuşum nasıl kilo alır?
benim hollanda tipi muhabbet kuşum var. şu an 2 yaşında ama çok zayıf ve ufak.yani petshoplarda gördüğüm muhabbet kuşları çok besili görünüyor. en kaliteli yemleri veriyorum. yeşillik veriyorum ama çok zayıf. bir de kusma durumu var.yediklerini kusuyo sonra yeniden yiyo.buna da anlam veremiyorum. kuşum erkek. kilo alması yada büyümesi için ne yapabilirim?
slash38 kardeş kuşunu eline aldığında göğüs kısmını parmaklarınla bi kontrol et bakalım kuşun göğüs kemiği bariz bir şekilde belli oluyormu?göğüs kemiği eline batarsa kuşun gerçekten zayıf ve kilo almıyordur...slm.lar
slm,kusunun kusması normal.benım mavısım 3yasında ve yaklasık 1yıldır sureklı aynasına kusuyor ve gerı yıyor.ben aldıgım yere sormustum,eş ıstıyor demıstı ama eş alırsan konusuyorsa artık konusmaz.sısmanlamasını ıstıyorsan haşlanmıs yumurta sarısını ufalayıp kabına koy yesın,haslanmıs patatesıde aynı sekılde yapabılırsın.yanı yararlı ek gıdalar vermenı tavsıye ederım.ayrıca cok dısarıda gezmesın yoksa sısmanlayamaz.baska sorun olursa yazabılırsın.ben 10yıldır muhabbet kuslarıyla ılgılenıyorum.suan 2.muhabbet kusumu beslıyorum.cok cenelı bısey:)hıc susmuyor dıyebılırım.Aman kusuna ıyı bak arkadasım ölünce ınsan cok üzülüyo.korkma kussun yeterkı hasta olmasın.byee
slm.öncelikle kuşun kilo lu olması gerektiği fikrine neden kapıldığını sormalıyım.cins ve ırk itibariyle karşılaştırma yaptıklarınla farklılık göstermemeli,yine de zayıf diyorsan gogoli nin dediği gibi göğüs kemiğini kontrol et eline batıyorsa zayıftır diyebiliriz.bit varmı diye de kontrol etmelisin,ancak bu zayıflığı kaliteli yem ve yeşilliklerle geçiştiremezsin,özel mama yapmalısın,bunu genelde yapılmaması konusunda uyarmalıyım çünkü yaz aylarında mama haftada bir olmalı seninki istisna yani,birde becozym B isimli vitamini eczaneden alırsan [email protected] dan iletişim kur kullanma şeklini açıklamam gerekli bu vit. bizler içindir sen sadece 1 tane kullanacaksın yani gerisini tüketebilirsiniz:)iştah açıcıdır..
zaten zayıf dio daha eline almasına ne gerek var........
Benim muhabbet kuşum hangi ırk olduğunu bilmiyorum nasıl öğrene bilirim ayakları paytak ve aynı araba gibi basık :D