Kedi Sağlıgı ve Bakımı

Kedim Bocek yiyooo :(
Arkadaslar kızım sureklı buldugu butun bocek ve sinekleri afiyetle yiyo. Burda bi veterinere gittim danismak icin tabiri caiz se kasap gibi bi adam cıktı karsima derdimi anlatınca açtir hayvan bişey olmaz dedi yolladı beni. Ama mamsı onunde dururken bi sinek vızıltısı duymasın bi bocek sesı hareketi algılamasın hemen gidip biraz oynuyo ve sonra afiyetle yiyo. Kedimin sağlığı açısından bi sakıncası varmı bocek yemesinin daha onceki kedim yemezdi sadece oynardı oldurur bırakırdı ama bu hapur hupur yiyo şimdiden teşekkürler

arkadaslar aynı sorun bendede var ama benim kedim secici sadece kelebek yıyor ama sadece oynamıyor ve afiyetle yutuyor

bence uğraşabilecegi birşeyler al.Örn;oyuncak fare,yün topu,tırmalaması için uzun özel bi şeyler oluyo onlardan olbilir

merhaba, Kediler çok değişik yaratıklardır,ister aç ister tok yaratılışları gereği öldürmeye programlanmışlardır ama yanlış anlaşılmasın kediler bunu oyun olarak görürler avını önce takip ederler sonra avıyla oyun oynarlar en sonunda öldürüp afiyetle yerler.Bunu engelleyemezsiniz içgüdüsel birseydir.saygılar... Hayvansseverlerin buluşma noktası 🔒 Üyelere Özel

bisi olmaz yahu. benim kedimde yiyodu. hatta biz onla beraber yakalioduk bocekleri haseretleri :Ddert etmene gerek yok ;)

kedinlerin bağışıklı sistemi mükemmel :) hiçbirşey olmaz yesin

Kediler avcı yaradılışları dolayısıyla evde bulabildikleri hareketli herşeyi (canlı-cansız) avlamaya programlı hareket ederler. Benim kedim sinek-böcek-balkonda yakaldığı kertenkele dahil bir evde olabilecek her türlü canlıyı saatlerce takip ederek yaralıyor sonrada öldürene kadar onunla oynuyor. çoğu zamanda yemeden bırakıyor. ancak 2 hafta önce başımıza gelen bir olay onu kaybetmemize neden oluyordu az kalsın. Eşim kedimizin bir arıyı takip ettiğini ve onu yakaladığını sonra ise çenesinin şiştiğini telefonda bana söylediği gibi eve gidip kedimizi veterinere götürdüm. Veterinerimiz muayene ederek kedinin dilinin altından arının iğnesini çıkardı ve iğne yaparak şişlikleri indirdi. Kediler bir arı tarafından ağızlarından yada dudaklarından sokulursa solunum yollarının tamamı 2 saat içinde şişerek ölümlerine sebep olabiliyormuş ve her bahar-yaz döneminde bu sebepten birçok kedicik ölüyormuş. ARILARA DİKKAT!

Yanıtlamak için giriş yapın