Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

büyük akvaryuma geçtim acemiyim

Merhaba, Benim 80x30x50 ölçülerinde bir akvaryumum var. Akvaryum içinde 1 tane kaplumbağa ve 1 tanede vatoz besliyorum. Akvaryumu kuralı bir hafta oldu ve daha hiç suyunu değiştirmedim. Eski akvaryumum küçük olduğu için(30x30x30) su değişimleri kolay oluyordu fakat yeni akvaryumda ne kadar suyu ne sıklıkta değiştirmem gerektiği hakkında bi fikrim yok. Birde akvaryum içinde dip malzemesi olarak hiç bişey yok. Sadece büyükçe bir taş, filtre, su sıcaklığını 28 derecede tutan bi ısıtıcı bide kaplumbağam için kuru bölge var. Sizce bu şartlar altında akvaryumda bakteri popülasyonu oluşabilirmi? Özellikle balıklar konusunda çok acemi olduğumu belirtmeliyim, sormayı unuttuğum ve bilmem gereken konular hakkında da yardımcı olursanız sevinirim.

img

polik

18 yıl 10 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşı daha 1 hafta olmuş hiç suyu değiştirilir mi?En az 4 ayda 1 kere suyunu değiştir diycem ama akvaryumunda 1 kaplumbağ 1 de vatoz var diyorsun yani o akvaryuma göre canlı sayısı az dolayısıyla 6 ayda bir değiştirirsen hem canlılar hemde senin için daha iyi olur iyi balıklar...

img

umutcan115

18 yıl 10 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ