Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
akvaryum sıcaklığı
akvaryumumun sıcaklığı normalde 26 derece idi.sıcaklardan dolayı ısıtıcıyı kapatmaya karar verdim çünkü biraz ayarsız çalışıyordu.neyse birkaç gün içerisinde sıcaklık 28 derece olmuş 28 derece iyi mi bu sıcaklık artar mı ve bu sıcaklık iyi değilse dereceyi düşürmek için ne yapmalıyım
kardeş bu sıcaklık ciklitler için normal. aynı sorunu bende yaşıyorum. Malum antalyada yaz sıcak geçtiği için akvaryum ısısı 32 33 dereceye kadar çıkıyor. sabahtan büyük buz kalıpları hazırlayıp buzlukta akşamdan akvaryuma koyuyorum dereceyi bu şekilde düşürmeye çalışıyorum. denemeye değer saygılar
söylemeyi unutmuşum bende 3 tane yetişkin 6 tane yavru lepistesim var bir de vatos um.bugün 29 oldu.napsam derken dinlenmiş suyumun içine buz attım 27 ye düştü ama şimdi de 28 oldu.hep uğraşmamız gerekecek mi:-)
evet buz atılmalı 28 derece normal fakat 30 a geldi mi tehlike ben geçen yaz buzla düşürdüm ısıyı sabah akvaryumun ışığınıda yakma
ya bende de aynı sorun var ısıtıcıyı kısıyorum kısıyorum ısı 29 da..niye düşmüyo anlamadım.camlarda lekelerde oluşuyo
gündüz ışığı kapatmak gerekir.ayrıca akvaryumun üstündeki kapağı açmak ve cama vuracak şekilde vantilatör çalıştırılabilir :)benim akvaryum allahtan klımanın altında :)