Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
sizce ne yapmalıyım???
arkadaşlar herkese merhaba...yaklaşık 2-3 ay önce alvaryumumu kurdum.aslında daha acemiyim.neyse 2 dişi 1 erkek lepistes aldım.adığım dişilerden biri hamileydi ve yavrulattım.sonra akvaryumu çeşitlendirmek için başka çeşit balık almaya karar verdim.ilk olarak balon moli ve velifera aldım.aynı gün öldüler.sıcaklık normal,suyun temizliği normal,ph normal ilaçları falan kısacası hiç sorun yoktu.sonra bir de silvershark alayım dedim.o da 1 saat içerisinde öldü.akvaryuma koyarken dikkatli koydum,akvaryumcunun dediği gibi..ama onlar da anlamadı.sonra bir vatos aldım o da 2-3 hafta önce öldü ve yeni vatos aldım şimdi ben hem balık almak istiyorum hem de ölecek diye korkuyorum.100 lt lik akvaryumumun 21 litresini değiştirdim,tuz oranına göre biraz attım motoru temizledim.sıcaklığım 26 derece.akvaryumum uygunmu ve eksiğim varsa da belirtirseniz sevinirim.birde ne tür balık almalıyım,ve hangi balık benim için daha kolay olur.benim fikrim 3 dişi 1 erkek kılıç. fikirlerinizi bekliyorum.şimdiden teşekkürler...
merhaba, Lepistesler hala yasadığına göre akvaryumda bir sorun olduğunu düşünmüyorum.. yeni aldığın balıkları akvaryuma koymadan önce poşeti ile beraber akvaryuma koyman ve 10 dk. bekletmen lazım böylelikle balıkların şoklama olmaz.. Ayrıca yeni aldığın balıkları iyi incele sakin duran ,olduğu yerde sallanan, kendini bir yerlere süren ve akvaryumda herhangi bir hastalık belirtisi ve ölü balık varsa kesinlikle ordan balık almamalısın.. Bu arada lepisteslerin yanına Plati,aymoli,çöpçü,vatoz tavsiye edebilirim.. kılıç kuyrukta olur ama lepisteslerin kuyruklarını yeme ihtimali var ve onlara göre biraz daha sert bir balıktır,velifera erkeklerininde birlikte kavgaları akvaryumu karıştırabilir bu yüzden almamanı tavsiye ederim!... birde hep aynı akvaryumcudanmı alıyorsun balıkları?.. Eğer öyle ise başka akvaryumcularıda dolasarak hastalıklı ve sağlıklı balıklar arasındaki farkı görebilirsin.. Kolay Gelsin..
teşekkür ederim.aynı akvaryumcudan alıyorum balıkları.ama hiç böyle düşünmemiştim.amacım akvaryumun çeşitliliği.onun için de böyle bir şey düşünmüştüm
merhaba..ben de bu hobide yeniyim ve bence de başka akvaryumculara bak..çünkü benimde aldığım lepistesler seninkiler kadar kısa zamanda olmasada bir iki gün sonra ölüyolardı ve hepsinin kuyruğu erimiş oluyodu.sonra biraz bilgi edinince anladım ki o akvaryumcudaki lepistes akvaryumunda hastalık var.ordan birdaha lepistes almadım.önceki aldıklarımada tedavi uyguladım şuanda gayet iyiler hatta 2o ye yakın yavru da var. alırken iyi gözlemlemeni tavsiye ederim akvaryumculara gir izle akvaryumu.. illa ordan alcaksın diye bişe yok beğenirsen alırsın zaten. birde başka balık olarak lepisteslerinin yanına tetralardan almanı tavsiye edebilirm.tabi illa canlı doğuran olsun demiyorsan.benim akvaryumumda lepisteslerimin yanında neonlarım var zaten birbirleriyle iyi geçinen balıklar ve herkese tavsiye ederim neoan çok ilginç bir balık tam seyirlik..aslında tetra türlerinin hepsi ilginç..neyse kolay gelsin..
arkadaşlar lepisteslere yaşama süresi kısadır ve bakımı zordur yani narin bi tür bence senin aldığın balıklar hastaymış balık alırke dikkatli ol