cevaplarınız için çok saolun arkadaşlar
çok yardımcı oldu
kızıma bi arkadaş getiriyorum
yanlış yada doru
merhaba cevabınız için teşekkürler
ikinci kedi için danıştığım kişilerden çok olumlu cevaplar aldım ,o nedenle almaya kararverdim
burdan almaktan kasıt tabiki satın almak değil
hayvanların kontrolsüz çoğaltılmasınada satılmasınada petshoplarda satılmasınada karşı biri olarak bunu asla yapmam
sokaklar evsiz kedi doluyken
özelliklede yetişkin istiyorum
yavru kediler çoğunlukla sevimli oluyorlar ve kolay alışır düşüncesiyle yuva bulmaları kolay oluyor
ama yetişkin cins kediler bile öle ilanlarda aylarca bekliyor
çok üzülüyorum
bir kedi duydum siyam erkek tam 4 kez yuva değiştirmiş 1 yaşını doldurduktan sonra
insanlar en fazla ya 6 ay ya 1 yıl dayanıyor
sonra yeni yuvaya
o hayvanın pisikolojisi nolucak
14 yıl yaşasa 14 kez en az evmi değiştircek ki böle devam ederse o kadarda yaşamaz
ne kadar güzel bir hareket,tebrik ederim.
umarım mutlu mutlu yaşar bu iki kedi.
ben de kızıma arkadaş sahiplenmek üzereyim.benim adaylarım da evden atılmak üzere olan yetişkin kediler.
ilk günlerde,büyük ihtimalle,sorun yaşanacaktır.biraz kıskanır çünkü :) ama sonrasında kartpostallık fotolar çekebilirsiniz,iki aşık kedi birbirine sarılıp uyumuş mesela :))
o yüzden başta terslik olursa üzülmeyin,biraz sabırla harika bir aile olacaktır.
sonradan 2. kediyi alan herkes tavsiye ediyor,bence güzel olur.
O_K_K arkadaşım sizden bi konuda yardım istiycektim
ama bu sitede özel mesaj sistemi yok lütfen beni msne eklermisiniz ordan anlatayım (acill)
🔒 Üyelere Özel
hay allah..
bir zamandır bağlantım yoktu,anca bugün girebildim kusura bakmayın :(
yine de ekledim.bundan sonra yapabileceğim birşey olursa,seve seve.
ahh ahh benimde kedim var.van kedisi ...3,5 yş.daha bir arkadaş yüzü göremedi..depresyonda..ama ikinci bir kedi alamıyorumm.ailem istemiyor.kedim erkek..bana kalsa hemen alıcam.ama ne yapayımmm.çok üzülüyorummm..almak istemiyor bizimkiler.canımmbenimm çok seviyorumm onu daha ne kadar dayanır yalnızliğa bilmiyorum.veteriner kısırlaştıralım diyorr...
merhabalar, benim 11 aylık erkek bir kedim var ben de ona arkadaş olsun diye bir ufaklık aldım o da erkek ama küçüğe zarar gelir diye sadece arada bir bakıştırıp ayırıyorum bu 20 gündür böyle minik yeni gelen 2 ay 15 günlük filan bayağı da ufak bir şey büyük gözünü çıkarır çiftleşmeye çalışır filan diye korkuyorum pati atmaya çalışıyor çünkü oyun mu yapıyor bıraksam nolur karar veremiyorum. ufaklık kaldığı odanın duvarlarını tırmalamaya başladı artık sıkıntıdan ayrı gayrıya son vermem lazım lütfen yardım. nasıl alıştırayım, ikisi de erkek. bayağı zaman geçti aslında alışmış da olabilirler tıslama filan yok sadece karşılaştırdığımda ben kucağımda büyük olanı tutuyorum diğerine doğru atılmaya çalışıyor kuyruğunu hızlı hızlı sallıyor. sizce ne yapmalıyım nasıl yapmalıyım yanyana koysam zarar verir mi? lütfen yardım
oldukça uzun zaman tutmuşsunuz yavruyu.merakı iyice artmıştır kedinizin o yüzden.birisi dişi olsa daha kolay olurdu muhtemelen ama olsun
birkaç fikir var;
yeni kedinin uyuduğu yere havlu/t-shirt gibi bişey koyun,bir süre sonra öbür kedinin yanına götürün ki kokusuna alışsın.
yeni kediye,öbürünün yanında ilgi göstermeyin başlarda.hatta kedinizi çok fazla sevin.
bence buluşmalarını çok geciktirmeye gerek yok.güçleri eşit olmayan 2 erkek olarak üstünlük kavgası zorlu olabilir,o yüzden pek bişey diyemiyorum..büyük kedinin tırnaklarını kesin en azından.ve stresinizi belli etmemeye çalışarak büyük kedi için tetikte olun,başlarda yalnız bırakmayın.kediniz uyku sersemiyken de bir tanışma düzenlenebilir,daha sakin bir ortam :)
bir süre illa ki anlaşmazlık olacak ama mutlaka alışırlar,artık yakın zamanda tanışmaları iyi olur gibi.
tabii tecrübeli arkadaşların cevaplarını da bekleyin isterseniz.
Sevgili O_K_K,
önerin üzerine hemen tırnakları kesip ikisini karşı karşıya koydum. Birbirlerini hafifçe ısırarak birbirlerine sarılıyorlar ufak olanın oynadığı belli ama büyük olan azgınlık döneminde ve kısırlaşmamış olduğu için başka bir amaçla mı bu hareketleri yapıyor anlamadım. Koşup koşup yumak oluyorlar. Küçük olan da büyüğü ısırıyor pati atıyor aynı şekilde. Erkek kedi olduğunu anlıyor mudur, bu bir şeyi değiştirir mi, sadece oynuyorlar mı, arada tıslıycak gibi dişlerini aralıyor büyük kedim ama bir şey yapmıyor biraz üstünlük kavgası mı yapıyorlar anlamadım. doğru yolda mıyız bu yumak durumundan sonra yavaş yavaş alışırlar herhalde. ne diyorsunuz?