Hamster

gonzales soru ?
yaklaşık bir bucuk yaşında dişi gonzalesim var, bir senedir yalnız yaşıyo. Bir bucuk ay önce erkek bir tane daha aldım malesef hala çiftleşmediler arada cok büyük kavga ediyolar, kafeslerini ayırmam gerekiyo, nası çiftleştirebilirim? dişi olan menapozamı girdi acaba coktan :)

bu denemeyi kaç kere yaptın. dişiler 4 günde 1 çiftleşmeye hazır oluyolar. diğer günler yapmıyolar ve kavga ediyolar.yani 4denemede sonuca ulaşman gerekirdi. bir diğer önemli şey dişiyi erkeğin kafesine koy çiftleştirmek için erkeği dişininkine değil.1buçuk yaşında olması bişey değiştirmez. hatta yavrular daha sağlıklı doğar annede öyleyse tabi. he bide şimdi aklıma geldi. yeni aldığın erkek yavruysa oda sorun olabilir. benimde başıma geldi. erkek biraz daha gelişmiş olursa daha iyi olur.

valla aldıımdan beri aynı kafesteler dediim gibi cok sert kavga olunca ayırıorum bikac günlüüne.. erkek de caba varda dişi abla pek yanaşmıo direk yere dümdüz yapışıp kalıyo gövenin alt kısmını göstermiyo bile :)

bugün sabah cok normallerdi biraz önce kontrol ettim ikiside ölmüşler. kafesin ayrı köşelerinde uyur pozisyonda gitmişler bi anlam veremedim neden olmuş olabilir ? :(

Yanıtlamak için giriş yapın