Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Yeni Akvaryum nasil olmali
Bilgili arkadaslara sormak istiyorum. Bende kucuk bir akvaryum var,japan melek vs. simdi ise chiclid yetistirmek istiyorum, ama yerim dar. Normalde bilirsiniz ki chiclid icin min. 100-120 cm olmasi gereklidir akvaryumun benim yerim dar o yuzden camciya Uzunluk-90, Yukseklik-70 veya 80, Derinlik-40, 10 mm cam Seklinde bir akvaryum yaptirirsam, 1-Yusekligin fazla olmasindan dolayi (70 ya da 80) bu akvaryum bu kadar suyu tasir mi Yak=250 lt 2-Chiclid icin lt hesabi mi yoksa illaki kitaplarda yazdigi gibi 100-120 lt mi olmali akv uzunlugu ki daha rahat gezebilmeleri icin?
arkadaşım bu yetiştireceğin balıklar en az 150 lt ve üstündeki akvaryumlarda beslenebilir! onun için düşüncende biraz hata var bu balıklar en fazla 8-10 cm boya ulaşabiliyorlar bunun için en büyük boyu dikkate alarak balık başına 2 litre düşecek şekilde ayarlamalısın! eğerki akvaryumu illaki camcıda yaptıracağım diyorsan kesinlikle akvaryum slikonu kullansın buna çok dikkat etmelisin, akvaryum tamamlandıktan sonra iş bitmiyor! camların bağlantı yerlerindeki slikonların üzerini tuzlu suyla iyice temizle, daha sonra iyice durula ki slikondan eser kalmasın! her nekadar akvaryum slikonların da kimyevi madde olmasada yinede zehirli bazı maddeleri bünyesinde barındırabiliyor. Bunun için çok dikkatli olmalısın. Kolay gelsin, sağlıklı balık yetiştirmen dileğiyle....
arkadaşım yüksekliği o kadar yüksek yapman özel bir sebebi yoksa mantıklı değil.balık daha çok enine ve boyuna olarak akvaryumu kullanır.100 mm cam yeterli yalnız atkıların sağlama olmasına dikkat et mümkünse altı çift taban yaptır en az 5 tane de atkı yaptır veya demir çerçevede yaptırıp üstüne mobilyalı bir kapak oturtabilirisin. saygılarımla kolay gelsin m.ak