Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Hangi Filtre?
Mesela 300-400 litrelik bir akvaryum aldik 150-180 cm arasi. atmanin 3337 sini de dis filtre olarak koyduk, bazi arkadaslar dediler ki ic filtre de koyarim peki neden hem ic hem dis yanlizca dis filtre yetmiyor mu?
selam ..benim bu konuda bi tecrübem yok ama bikaç yerde okumuştum onu aktarıyım ;iç filtreyi dış filtrenin suyu çektiği hortumun yakınnına koyuyorlarmış çünkü önce iç filtre pislikleri tuttuğu için dış filtrenin hortumunun tortuyla kaplanması daha uzun bi süre alıyomuş buda hem daha az aralıklkarla temizlik yapmayı sağlıyomuş hem de içfiltrenin hortumu tortuyla kaplanmayınca debiside düşmemiş oluyormuş.. valla bana mantıklı geldi :)
arkadaşım iç filtre bir akım oluşturarak pisliğin tabana yayılmasını önler su akvaryuumun ,içinde hareketli olduğu için dış filtrede bu pislikleri daha kolay çekebilir
Ben iç filtrenin pislikleri kaldırdığı konusunda muratak`a katılmıyorum. Çünkü iç filtrenin yaptığı akım dipten geçmez. helede yüksek akvaryumlardaki hiç geçmez. Dip temizliğinin tek yöntemi hava motoru ile çalışan DİP ÇEKME APARATI dır arkadaşlar bilginiz olsun...
arkadaşlar hava taşı bile pisliklerin kaldırılıp filtre tarafından çekilmesine yardımcı oluyor iç filtre de buna yardımcı olabilir
300-400 litrelik bir akvaryuma tek dış filtre az geliyor. En azından güçlü bir iç filtre ilave etmek gerekir. Kuvvetli bir iç filtre akvaryumun tabanında da sirkülasyon oluşturur, tecrübeyle sabittir.
akvaryum hacmine uyugun bir dış filtre kullandıktan sonra; iç filtre kullanmana gerek kalmaz. Ama bir tane de iç filtrenin olması çok çok daha iyi olur emin ol.
selam ben o sorunu çözdüm posta güvercinlerin altına koyulan plastik ızgaralardan aldım akvaryumun tabanına döşedim üzerine ince gözenekli tül koyduktan sonra biraz kalın çakılla tabanı kaplayıp sudaki nitratı ve amonyağı yok ettim belli zamanlarda suyu tazeliyorum çok şükür problemim yok ehaım 2217 kullanıyorum ak.600 lt dir saygılar
Dostum EHEIM 2217 varsa sorun yoktur zaten.Bende 2213 var 240 litre akvaryum ama bana kalırsa bi iç filtre lazım bana.
3. akvaryumum 350 lt. Dış filtre olarak da Yakında Tetra tec ex 1200 ü almayı düşünüyorum. Çok araştırdım hem daha hesaplı hemde kaliteli.. İSAK da da çok fazla kişinin tavsiye etmesi üzerine bende almaya karar verdim. http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=561212&productid=ptan0701030 hepsiburada da tetranın ürünlerinde indirimler var bilgilerinize...