Kanarya

bir erkek kanaryayı iki dişi kanarya da kullana bilirmiyim
bende bir tane erkek iki dişi kanarya var. daha doğrusu birinin eşi saka idi öldü.bende şimdi erkek kanaryayı iki dişide kullanmak istiyorum. erkek , dişinin biri ile çifleşti, üç tane yavru çıktı, ancak diğer kafese erkeği alırsam dişi yavrulara bakar mı? diğer dişinin kafesini yavrulu olan kafese yakınmı yoksa uzak yere mi asayım? lütfen bana yardımcı olunuzzzz.... ilgili arkadaşlara teşekkür ederim

Arkadaşım kanaryadan pek anlamam ben güvercin besliyorum onlardan bilgim olduğu kadarıyla çiftleşmesine çiftleşir ama yeni çıkacak olan yumurtalar üzerine yatmaz.Diğer yavrularıda tek dişi besleyemez.

Hukuk arkadaş; Bir erkeği iki veya üç dişiyle kullanmak en ideal eşleşme şeklidir. Çifleşme sürecinin sonunda yumurtaların üçüncüsünün çıktığı geceden itibaren erkeği diğer kafese alabilirsiniz. Meraklanmayın, dördüncü ve beşinciler de doluyor, tecrübelerimle sabittir. Ancak dünyalar dolusu yavru alınca, sürekli iyi bakabilmek için çırpınacağınızdan, helak olursunuz; benden hatırlatması... Dişileri üçten fazla eşe sokmak iyi değildir; keza erkeği de öyle, ama mükemmel bakılan kuşlar için biraz daha toleranslı olunabilir. Bol yavrulu günler...

Bir erkeğe 3-4 dişi kanarya ile çifleştirebilirsiniz.ben 5 dişiye kadar attıgım oluyor ama bu biraz tercube gerektirir sizin yapmanız gereken erkeğ. tek bir kafese alın tk duran dişinin kafesine bir yuva takın dişi yuva yapmaya başlayı iyice kızma aşamaına geldiğinde erkeği yanına atı ve çiftleştiğini görduguuz anda yaından alın bunu gun içinde 3-4 saat ara ile çifte atabilirsizi il yumurtladıgı gunde birdefa atın ondan sonra gerekmeecektir dişiler erkek olmadna yumurtaların uzerine yatıcak ve yavrulara tek başlarına bakıcakdır burda erkeği dişilerin ynında uzun sure tutmamaya dikkat edin eşler arasında duygusal yakınlaşma olmamsı için aşık olabiliyolar o gbi durumlarda eşindn ayrılınca sorun olabiliyor veya başka kuşukabul etmiyor.mumkunse çifleşmeden sonra dişiler erkegin sesini hiç duymasınlar.

Bir erkek iki ve üç dişi ile çiftleşebilir,dişileri tabi ayrı kafeslerde olmak şartı ile,birinci dişi ile çiftleştirdikten sonra,çiftleştiklerinide gördükten gözlemledikten sonra,ikinci dişiye verebilirsiniz,çıkan yavruları dişi tek başına bakar büyütür,illaki erkek kanaryanın kafeste olmasına gerek yoktur,ama sizin elinizdeki dişilerin özelliğinide bilmek zorundasınız,geldiği yerde,aldığınız kimsede daha evvel dişiye yavru baktırmışlarmı,yoksa sadecene yumurtamı almışlar,aldıkları yumurtalarıda bakıcı altlarınamı sürmüşler,bunun bilgiside sizde varsa erkek kanaryayı elinizde kaç adet dişi varsa onlara dolaştırarak gezdirerek çiftleşmelerini sağlayabilirsiniz,erkek dişi ile çiftleştikten sonra hemen yanından alın,ikinci defa çiftleşmek için isterse enerjisini boşa harcayacağından faydası olmayacaktır,ikinci defa çiftleşmesi için erkek kanaryaların en az 3 saat geçmesi gerekmektedir,ki yeni sperm döl vucütları yaratabilsin,aynı erkeği belli saat geçtikten sonra dişiye tekrar vererek tekrar çiftleşmelerini gözlemleme yoluna gidebilirsiniz,veya acele etmezsiniz,bir erkeği bir dişinin yanına vererek yumurtalar gelene kadar bekletirsiniz,4.yumurta geldikten sonra erkeği yumurtalarını tamamlayan dişinin yanından alarak 2.dişiyede verebilirsiniz,dişiler yanlarında erkek babaları yokkende tek başlarına yavru büyütürler....

Yanıtlamak için giriş yapın