Kanarya

En ucuz kanarya!
Sayın Kanaryaseverler; " Böyle kanarya dostlar başına," topiğinde anlattığım oğlumun eşi olan, Beşiktaşlı denilen renklerdeki dişi kuşumu, üretim sezonunu kapattığım için, isteyen bir kanaryasevere vereceğim. Kızım, dördüncü yumurtlamasında dahi beş yumurta bırakan, yavrularını mükemmel besleyen, mükemmel bir annedir. Bu özellikleri nedeniyle, profesyonellerin arayıp da zor bulacağı bakıcı kuş görevi için idealdir. Alt tarafının büyük çoğunluğu beyaz, gagasının altında bir parça beyaz olup, diğer tarafları siyahtır. Orjinal bilezikli olup, 2005 doğumludur. Gelecek yıllarda siyahlı beyazlı yavrular üretmek istiyorsanız, kaçırmayın derim. Tepeli olan bu gloster dişisini, isteklilerine, istedikleri fiyattan vereceğim. Kaç liradan istiyorsanız, o fiyattan alabilirsiniz, ama sadece bakmak isteyenler arasın. Ancak telefonumu bir defa çaldırıp da benim aramamı bekleyecek kadar pintiler lütfen aramasın. O pintiler yavrumu da paranın hesabını yaparak aç bırakırlarsa şaşırmam. Üçüncü batında dünyaya gelen yavrularından birisini kendime ayırdım, diğerlerinin tamamını isteyenlere verdim. Hatta dördüncü yumurtladığı beş yumurtayı da üretim çabaları boşa çıkan bir kanaryaseverin kızgınlık yumurtası atan dişisinin yatması için ona verdim. İki yıl boyunca resmen kuş pezevenkliği yaptım ve üretim denilen şeye fazlasıyla doydum. Dilerim, bütün kanaryaseverler benim gibi yavrulardan bıkmış, illallah demiştir. Cep telefonum: ( 0555 ) 4965568 Maillerim: 🔒 Üyelere Özel 🔒 Üyelere Özel Selam ve en iyi dileklerimle...

Kanaryaseverlerin dikkatini çekmek isterim: Biz alırken dünyanın parsını ödeyerek aldığımız kuşları, satmaya gelince kimseye veremiyoruz. İşte şu ilanda gördüğünüz kuşu, 18 Aralık 2005 tarihinde, dernekten, uzman kanaryacı nickli kanaryacıdan almıştım, ama gördüğüm kadarıyla hiç kimse onu bakmaya hevesli değil. Bu kuşu ben almaya kalksaydım, 20 liradan bir kuruş aşağıya alamazdım, ama hepinizin gördüğü üzere para vermek şöyle dursun, bakmaya istekli olan bile yok. Avrupa`da dişilerle erkeklerin aynı fiyata satıldığını düşünürsek, ülkemizdeki kanarya fiyatları hakkında bir fikir sahibi olabiliriz. Doğruyu söyleyeyim: İyi bakacak biri bulsaydım, para almak şöyle dursun, üste para bile verirdim. Çünkü onun da canı var ve tıpkı biz insanlar gibi yaşamak kanaryaların da hakkı diyorum. Ha kendi çocuğumuz ölmüş, ha bakım sorumluluğunu üstlendiğimiz kanarya ölmüş; ben arasında bir fark görmüyorum. Geçen yıl bedava kuş verdiğim insanların bedava aldıklarından olsa gerek, onlara hiç bakmadıklarını üzülerek gördüğüm için, kuşların bedava verilmesini doğru bulmuyorum. Ne yazık ki bizim insanımız para ödemeden sahip olabildiği şeylere gereken ilgiyi göstermiyor. 10 dolar dünyanın her yerinde 10 dolardır; 10 euro dünyanın her yerinde 10 eurodur; dolayısıyla onlara sahip olurken ödediğiniz para boşa gitmez. Fakat 50 liraya aldığımız kanaryayı 20 liraya satamıyorsak, 20 liraya aldığımız kanaryaya alıcı bulamıyorsak, konu üzerinde düşünmemiz, bazı şeyleri sorgulamamız gerekir. Bu kuşa, dünyalar dolusu paralarla kuş satılmaya çalışılan internet ortamında, sembolik bir fiyata dahi alıcı bulacağımı sanmıyorum, ama bir şeyleri kavramamız için herkese katkıda bulunduğuma inanıyorum.

Kanaryaseverlerin dikkatine; Kızımı, bu akşam ( 08.05.2006 ) üzeri bir kanaryacıya 10 YTL, ye verdim. Zaten bu ilan üzerine arayan olmamıştı, ancak bundan sonra aramayı düşünebileceklere duyurulur. Yoğun ilgisizliğinize teşekkürler.

Yanıtlamak için giriş yapın