Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

artemia

selam herkese.ben geçen artemiya aldım arkadaşlar ama açık pakette aldım yani adam kendi kullandığından 2 kaşık verdi işte..nese ben dün bunları yarım litrelik bi pet şişenin içine koydum havada bağladım tuzda attım ve bu pet şişeyi akvaryumun içine iple bağlayıp sallandırdım bir gündür duruyo .az önce baktım küçük küçük şeyler yüzüyolar suda fakat çok çok küçükler..balıklara bu şekilde mi vericem yani gözükmüyolar bile nası yiicekler..bide nasıl alıcam onları kabın içinden çünkü çok sayıda açılmamış yumurta var ve su çok bulanık..bunun nasıl yapıldığını bilen var mı..tabi en başından da anlatabilirsiniz.. artemia yavruları yumurtadan nasıl çıkarılır nezaman balıklara verilir.. buarada hala hava bağlı kabın içine belki daha açılan yumurta olur diye çıkarmadım..bu iş biraz zor geldi bana galiba ya ama yavrular iyi beslensinler istiyorum

img

2na

19 yıl 11 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Yavru balık üretiminde ve küçük akvaryum balıklarının beslenmesinde çok önemli bir canlıdır. Yumurtaları çok uzun bir süre saklanabilir . İstenildiği zaman bu yumurtalardan yavru çıkarabilme imkanımızda vardır.akvaryumculardan temin edebiliriz,bu yumurtalar kalite kalitedir bu yüzden tavsiye üzerine almakta yarar var. Artemiaları yumurtadan çıkarmak için deniz suyu veya içme suyuna 1 litreye 35-40 gr oranında kaya tuzu ilave edilerek gerekli ortam hazırlanır,ısı 26-27 derecede sabit tutulur güçlü bir şekilde devamlı olarak havalandırılır,alınan artemianın türüne göre 24-48 saat arasında larvalar çıkmış olacaktır.artemiaların bir gün geçmeden balıklara verilmesi yararlıdır çünkü bu sırada doğduklarında var olan yumurta sarılarını tüketirler. Artemiları toplarken öncelikle suyun durulması için havalandırma kapatılmalı ve iki dakika kadar beklenmelidir, tuzlu su ile birlikte balıklara vermek doğru olmaz balıkların solungaç ve mukozalarını olumsuz etkiliyebilir,bir bayan çorabı veya tülbentle süzdükten sonra gönül rahatlığı ile ufaklıklara verebiliriz . Sevgiler.

img

baron53

20 yıl 1 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

tamam anladım herşeyi zaten çıkarmayı başardım ben artemiyaları yumurtalarından ama kabtan alıp balıklara verme kısmını beceremedim..olduğu gibi boşalttım o kabı akvaryuma açılmamış yumurtalarda böylece akvaryuma karıştı tabi.ama bilmiyorum artemiaları yedilermi yoksa filtre ile yok mu oldular bilmiyorum..

img

2na

ÖZEL MESAJ

merhaba; bende yavru balıklarıma artemia veriorum fakat yumurtaları bir kavanozun içinde açtırıyorum.Artemia yumurtadan çıktıktan sonra havalandırmayı kapatıyorum ve kavanozun üstünden ışık tutuyorum(masa lambasının ışığı mesela)artemialar bi iki dakika içerisinde ışıkta toplanıolar daha sonrada onları bir şırınga yardımıyla çekip yavrularıma veriyorum.yavrular artık şırıngaya alıştı.Şırıngayı akvaryuma yaklaştırdığımda suyun üzerine çıkıolar.SAYGILAR

img

kedi_mania

20 yıl 2 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

hmm evet sırıngayı biyerde daha okumuştum, ben de öyle yapıyım bidakine..saolun cevaplar için

img

2na

ÖZEL MESAJ