Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Akvaryumdaki su damlalari

Arkadaslar akvaryumu ilk defa dun kurdum filtre ve isiticiyi calistirip(25-26) derece aquatani da ekledim.isigi da calistirmamistim.(grolux) .Sabah akvaryuma baktigimda akvaryumun kapaginin altinda su damlalarinin biriktigini gordum, az degil bayaa vardi sonra isigi da calistirdim elektrik aksamina birsey olmamis,calisiyordu.Acaba sicaklik fazla mi geldi de damlaciklar olustu diyorum ???

merhba.benim bildiğim kadarıyla ışık tertibatına nemden dolayı bişe olmaması için araya cam kokuyorlar bence uygun bir cam kestirip koyabilirsin .. çünkü bende öyle yaptım..akvaryumumun kapağı yok malesef ışık olarakta camın kenarına takılan akvaryum ışıklarından aldım zaten onun koruyucu camı var ama yinede ben akvaryumun ölçüşü kadar cam kestirdim üstüne onu koydum hem su kabarcıklarının çıkardığı gürültü az oluyo hemde su buharlaşıp odaya falan yayılmıyo..ama camı biraz aralıklı koydum tabi tam kapatmıyım dedim yoksa tamamen mi kapatmak lazım.. :)

img

2na

19 yıl 11 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşım öncelikle akvaryumun hayırlı olsun. Bu su damlaları her sıcaklıkta ve her koşulda oluşur. çünkü su ne sıcaklıkta olursa olsun buharlaşma gösterir. yani kaynaması gerekmez buharlaşması için. ayrıca ışık yanmadığı zaman kapağını kaldırabiliyorsan başka bi yere koy. çünkü uzun zamanda sistem paslanır ve üzerinde toplanan su damlaları akvaryumuna düşerse balıklarının hepsi maalesef zehirlenir ve ölür. ayrıca lambanın yandığı zaman su damlacıklarının oluşmadığını görürsün. bunun nedeni ise ısınan florasan sisteminin üzerinde bulunan buharı veya damlacıkları kurutur. mümkün olduğunca lamba yanmadığı zamanları üzerinden kaldır.

img

blue_pacific

19 yıl 5 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Tesekkur ederim 2na ve Blue! Dediklerinizi uygulayacagim! Ha bi de onemli bi konu var.! Hangi balik hangisiyle yasiyor yasamiyor onu boyle detayli gosteren bi site var mi bildiginiz?

selam arkadaşlar 2NA sana tavsiyem evin içine buhar olmasının sakıncası olmadığı gibi sağlık açısından yararlıdır fazlası değil yani hamam gibi kombili ise evi bilakis çok yaralı panel radyötörler evin içindeki havayı kuruttuğundan akvaryumda nemi sağlarsa sağlıklı olur faydası vardır saygılar. bye

img

baron53

20 yıl 1 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ