arkadaslar su anda 7 tane yavru var daha oncede 8 tane dogurdu sadece 1 tane yasadı ben 7 tanesinide nsl yasata bilirim acaba bu arada buyudukleri zaman yavruları dagıtıcam aklınızda olsun su anda elimde 5 tane buyuk 7 tane yavru var 3 tanede kafes mevcut :D
benimde ilk yavrularım yaşamadı ama sornra 8 yavudan hiç kaybım olmadı.anneyi çok iyi besleyeceksin özellikle proteinli yiyecekler ve biraz sulu.süt ve süt ürünleri.ikincisi kesinlikle rahatsız etme ve yavruları elleme.mümkünse ses ve ışıktan uzak tut.annenin 7 yavruyu besleme çok zor eğer yetişkin ve iyi beslenmiş değilse.o yüzden yavrular ufak ve yumuşak yemleri yemeye başlayınca anneyi ayırmanı tavsiye ederim.her yerde 4-5 haftadan sonra ayırın diyor ama 7 yavruyu o kadar beslerse ölme ihtimali yüksek.benim iki annede öldü.bence 3. haftadan sonra ayırabilirsin ama yavruların kendileri beslenmeye başladığından emin ol..
yavruları yasatmak için senin bisey yapmana gerek yok.anneye iyi bakman yeterli.yuvalarına bol pamuk koyarsan ii olur cünkü anne genelde yavruları pamukların altına girip emzirio ve bikac gün hiç dısarı cıkmıo.sen anneye salatalık,havuc,kıvırcık(yapragı dgl,sert yerini-daa cok sewiolar cünkü),kasar(light olursa daa ii),haslanmıs yumurta beyazı verebilirsin ve ılık sütü cay kasıgıyla içirebilirsin.cok hosuna gidio(enazından bnmki cok seviodu).tabi bide anneyi rahatsız etmessen daa ii olr.mesela yavrulara uzun bi süre dokunmaman gerek.cünkü eline aldıgında kokun yavruya sinio ve anne onu dıslayıp öldürebilio yada yiyor.son bişeyde anne ve yavruları sessiz bi yerde tutarsan daa ii olur.rahatsız olmasınlar.bunlar tek yapabileceklerin gerisi annye kalımıs artık.
su anda gayet ii durumları dedeginiz gibi hvuç Vb. gibi seyler koyuyorum peynir fazla yemio