Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

ARKADAŞLAR ÇOK ACİL YARDIM!!!

Merhaba arkadaşlar,benim 11 tane çiklitimden birisi iki gün içinde öldü. bi başka çiklitimde 1 haftadır dipte duruyo yemde yemedi hiç. sizce ne olabilir?yardımlarınızı bekliyorum.

img

blue_pacific

19 yıl 5 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Tam olarak bişey söyleyemicem fakat bi tahminde bulunabilrim.. Balıklarının bu hareketi şunu gösterebilir.. Eğer akvaryumun suyuna dezenfektanla beraber başka bi ilaç da kullandıysan balıkların kör olmuş olabilir. Biliyorum üzülürsün tabiki de, ama dipte 1 hafta kadar durup, yem yememesi kör olduğunu gösterir gibi.. Belki de kullanmamışsındır da.. Ne biliyim gereğinden çok fazla kaya tuzu atmışsındır falan... İşallah benim dediğim gibi bişiy yoktur ama bilgin olsun...

img

aquart

19 yıl 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Blue_Pacific,

Daha fazla bilgi vermen gerekiyor. Yoksa kimse bişey diyemez bu konuda..Mesela;

Akvaryum suyunu en son ne zaman değiştin? ve nasıl bir oranla..

Balıklarının cinsi neder? Boyları kaç cm?

Akvaryumunun ölçüleri? Kullandığın filtre? Sıcaklık kaç derece?

Kullandığın bir ilaç oldumu?

Yem olarak ne kullanıyorsun?

Balıklarınında herhangi bir değişiklik yok muydu? Deride yada davranışlarında?

Şimdiki balıklarının durumu nasıl bir gariplik seziyomusun?

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sanirim yeni aldin baliklari eger bu msj sana gelene kadar 1 baligin daha olduyse git ve akvaryumcuya geri ver baliklari.Eve donunce akvaryumun suyunu bosalt guzelce bir temizle dezenfektanini dök ve git onların yerine baska balık al bence.

img

dago

19 yıl 7 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba arkadaşlar diğer balıklarımda hiçbir sorun yoktu. Ama maalefes hasta olan balığım öldü. neyse diğerlerinin canı sağolsun:)

img

blue_pacific

19 yıl 5 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ