ben gonzalesimi dün bir petshoptan aldim. kendisi bir kaç haftalik bir disi. adi müjgan. =)
elimi kafese sokunca bisey yapmiyo ama onu elime almak için yaklastirdigimda isiriyo. =( isirmadan önce kokluyo, sonra bakiyo ki elimi çekmiyorum isiriyim bi ben bunu diyo heralde. acaba korkusundan mi, yoksa beni sevmediginden mi? =( ne kadar süreye ihtiyaci vardir bana alismak için? bir de disi olmasinin bu hirçinlikta payi var midir bunlari merak ediyorum.
daha sana alışmadığı için bunu yapması normal. benimkide yapıyodu. ama sana bi kaç öneri verebilirim eline alıştırmak için. %100 garantisini veriyorum işe yaricana. günde 1saat bunu yap yeter. öncelikle oyun borular bunların ondan varsa onu kullan yoksa tuvalet kağıdı bittiğinde kalan ruloyu kullan. boruyu kafesin içine sok. müjgan içine girdiğinde boruyu eline al kafesten çıkar. diğer elindede yem olsun. borunun ucuna koy avucunu. elinden yemeye başlicaktır. yemek bitince kim bu bana yemimi veren hayırsever diye elinin heryerini koklamaya başlicak. tanımaya çalışıcak. acaip meraklı bi hayvan. ama işin püf noktası şu. bu dediklerime başlamadan önce elini iyice sabunla yıka. elinde yemek kokusu falan olmasın. yada herhangi bişey. onun dışında 1 hafta içinde sana bağlanır. ayrıca kafese yaklaştığında dikkatini çekmek için ritmik ıslık çalmayı dene. kısa olsun ve sürekli olsun. ben leyla mecnun filminde kadir inanırın çaldığı ıslığı çalıyorum. hemen kafesin kapağına geliyo. daha bikaç yöntem daha var. bu olmazsa onuda paylaşırım. ama sakın ha onu kendin eline almaya çalışma. kendi gelip eline otursun. ve tamamen alışmadan diğer elinlede okşama. ani dokunmalarda korkuyo başlarda. iyice alışsın sonra istediğini yap.
bu arda dişiler genelde çiftleşmek istediklerinde ve hamileyken hırçın olur. ve tam alışmadıklarında. yani evet korktuklarından. benimkide dişi. bişey olmaz.