Hepsievcil

Diğer Evcil Forumları > Hamster

Mesaj Ekle

Hamster ball ???

arkadaslar hamsterimın kafes dısında daha uzun süre gezmesini istiyorum.su an dışarı çıkardıgımda 10 dk fln ancak gezmesine izin verebilirorum.çünkü her buldugu deliğe giriyo.ben aydının bir ilçesindeyim ve buralarda hamsterball bulamadım.kendim yapsam olur mu acaba??kendim nasıl ne ile yapabilirim lütfen yardımcı olun ...

img

xezgix

19 yıl 3 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kendin yapmaktansa internetten falan alırsan daha iyi olur diye düşünüyorum çünkü hamster ballın bazı özellikleri var mesela hafif olmalı, yani hafif bi malzemeden yapacaksın yoksa hayvan yürütemez topu, durmak istediğinde de zor durur. Şekli de tam yuvarlak olmalı, çünkü hayvan yamuk bi topun içinde istediği yere gidemez. Bi de ufacık hava delikleri açabileceğin bişey olmalı. Eğer bunlara uyan bi malzemen varsa yapabilirsin fakat öyle bi malzeme bulmak zor :( Madem ordaki dükkanlardan bulamıyosun, internetten araştır bence

merhaba.Aydın da bulamamış olabilirsin,ama kolayı var,sipariş ver evine gelsin...İnternette onlarca site malzeme satıyor.Hiç aramana gerek yok aydın da,googla a yaz hamster ball hemen çıkar...

img

mummy

20 yıl 2 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben aydınlıyım veee eminim ki aydında ararsan mutlak bulursun... bulamazsan yardımcı olabilirirm... msn: [email protected]

img

babyboy

19 yıl 4 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

mrb ben de aydınlıyım şunu söyliim ilçelerde hamster ball bulamayabilirsin ama eminim ki aydın merkezde rahatlıkla bulabiirsin... eğer ki bulamıyorsan irtibata geçelim istersen ben sana akvaryumcularımı söylerim msn:[email protected]

img

babyboy

19 yıl 4 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

migrosun sitesinde hamster gereçlerinin var olduğu görünüyor..en azından oraya sipariş verebilirsin migrosa falan giderek bilgi edinebilirsin..hem onların fiyatları daha uygun oluyor..

img

devgeneral

19 yıl 2 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

saolun arkadaslar sonunda bi petshop sipariş ile getirecegini söyledi.ama bu hamsterballlar farklı ceşitte fln mı oluyo çünkü adam getirince ya bana uygun değilse. ondan sordum.

img

xezgix

19 yıl 3 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

hep aynı çeşit xezgix korkma. geçen gün bir tane petshopta bir oyuncak gördüm resmini koyucam kullanan varsa memnun mu yazsın lütfen...

img

tiny_

19 yıl 2 ay 26 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaşım hamster ball u kendin yapabilirsin ama baya uğraşırsın neyse ben sana ve diğer arkadaşlara hamsterlar için evde hazırlayabilecekleri bir iki icadımı yazıyım önce hamster ball Malzemeler: 5 Litrelik bir su şişesi Uzun kalın bir iğne Çakmak Demir metal tel (bakırda olur ama onu koparıyo) plastik bant (mümkünse kaliteli bir tane) Maket Bıçağı Makas Nasıl yapıyoruz: Önce Su şişesinden uzun homojen ve mükemmel 4 adet uzun şerit kesiyoruz. Makasla önce kabaca kesip sonra maket bıçağı ile şekilleri muntazam hale getirebilirsiniz. Sonra bu 4 uzun şeriti ayrı ayrı çemberler haline getirip, boyutuna karar verdikten sonra bantlıyabilirsiniz. 3 tanesini iç içe kalan bir taneyi ise bunlara eksen yapıcaz. Teller ile bağlantı noktalarını sabitlemeniz gerekiyor. Ve teli çakmak ile ısıtıp bu bağlantı noktalarının içinden geçirirseniz daha sağlam olacaktır. Şimdi elimizde güzel bir iskelet var (en azından ben öyle umuyorum :D) işin zor kısmı şimdi başladı! isleletimizi şişemizin kalan parçaları ile kaplıycaz. bu konuda her şey sizin hünerinize kalmış ama ben genede tarif edeyim. Ben 4. deneyişimde anca yaptım diğer toplar ile ben oynuyorum :D Şişenin ovak kısımlarından uygun parçalar kesin ve simetrik güzel bir iskelet yaptıysanız kestiğiniz cuk diye oturan bir parçayı diğer kesececeğiniz parçalar için örnek alabibilirsiniz. en sonunda bu parçalarıda mümkün olduğunca az bant kullanarak yapıştırın. hamstrınızı kürenin iskeletinin bir bölümünün deki parçayı çıkararak içeri yollayıp sonra parçayı kapatın. Bu arada elinizdeki fazla teli ısıtıp hamster ball üzerine hava delikleri açmayı unutmayın. Kolay gelsin Ben çok uğraştım siz benden daha mahararetlisiniz dir umarım ;) Şimdide Kemirme Taşı :D Biliyorum bazı arkadaşlar kemirme taşı konusunda dertliler çünkü hamsterlar bu taşları kullanmıyor! onun yerine telleri falan kemiriyor veya kabuklu yicekleri, sert yiyecekleri kullanıyorlar. Ama kemirme taşını pekala kendinizde yapabilirsiniz. Çok kolay hemde. Gidin bi tane topuk taşı alın. Havuç, elma ve limon ile kaynatın 2 gün bu suyun içinde bekletin. isterseniz bu uyun içine şu suda eriyen kalsiyum tabletlerinden atabilirsiniz. ve sonra kuruması için güneşe veya kalirifere koyun ve tatata işte oldu. şimdi kokusu onu cezbedecektir. aynı şeyi içi çıkarılmış, dışı soyulmuş kalemle de yapabilirsiniz ama o kalem 1 hafta sonra talaşa döner haberiniz olsun :D Benden bu kadar herkese kolay gelsin ;)

img

lostking

16 yıl 8 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ