Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
dişi kuşumun gagası neden açık mor da kahverengi değil
arkadaşlar yardım ben bi türlü yavru alamıyorum muhabbetlerimden tamam erkeğin gagası kapalı mavi ama dişininki açık mor gibi dişinin gagasının rengini kahverengi yapmam için ne yapmam lazım.bazen görüyorum öpüşüyorlar günboyu ama çiftleştiklerini daha görmedim.yuvada taktım yuvaya arasıra giriyolar ama daha yumurta yok ne yapmam lazım..yardım
sanırım bana da cvp werebilirsiniz bnm dişi m.kuşumun kahverengi olan gaga üstü yeri beyaz oldu bazı arkadaşlarıma sordum ergen oldugunu söylediler kuşumun ne dir bnun sebebi ?????
Selam mehmet345.. Dişinin gagasının rengini siz kahverengi yapamazsınız. Çiftleşme döneminde, o kendiliğinden oluşur. Ayrıca dişi kuşunuzun çere renginin açık mor gibi olduğunu yazmışsınız. Bu daha yavru olduğunu gösterir. Çünkü dişi kuşların çere renkleri açık bej yada açık kahvemsi bir renk olur. Erkek kuşların da koyu mavi ya da mor olur. Uygun zaman geldiğinde onlar zaten eşleşeceklerdir. Yalnız onları kimsenin rahatsız edemeyeceği bir odaya alın. Kalabalık ortamda eşleşemezler. Sakin ve sessiz bir ortam olmalı. Ayak altında olmamalılar. Bu da bir parantez içi olsun..
cucu_1907_53.. Sizin sorununuzun sebebi mantar olabilir mi acaba? Yani ilk okuduğumda ben öyle anladım. Çünkü mantar gaga üzerinde oluştuğunda beyaz bir renk alabilir. Görmediğim için kesin bişey diyemiycem. Diğer arkadaşlarım da sana bişeyler yazacaklardır..
DİŞİNİN GAGASI AÇIK MOR OLUNCAN BENİM DİŞİ YAVRU MU OLUYO
Evet, çünkü kuşların cinsiyetlerinin tam olarak ortaya çıkması, genellikle 5 ay civarıdır.. Siz dişi kuşunuzu alalı ne kadar zaman oldu ve alırken size kaç aylık dediler acaba?
bana 1 yaşına yakın dediler hemde benim bildiğim yavrular alçak uçar ama bu çok yüksek uçuyo.hemde ban yavru gibi hiç gelmiyo.genellikle öpüşüyorlar yavru kuşta öpüşürmü böyle.yuvada taktım yuvayada giriyo.
mehmet kardeşim telaş etme bence.Benim dişimin de gagası açık mor.Hatta bu sebebden dolayı daha önce bir dişi değiştirmiştim.Ama sonra anladım ki illa kahverengi olmak zorunda değil.Çünkü ben yavru aldım dişiden.Şu an ortalama 20 günlükler.Ama ne çiftleşme döneminde nede başka bir zaman kahverengi olmadı gagası.Henüz 1.5 yaşında falan.Ama ilerde yaşlanınca olurmu bilmiyorum.dişi yada erkek olduğunu kesin olarak öğrenmenin yolu veterinerden geçer sanırım.... kolay gelsin.
slm. dişi kuşlarda değişik gaga renkleri tıpkı insanlardaki saç rengi değişikliği kadar normaldir,dişilerde kimisinin beyaz,açık mor,açık mavi ve k.rengi olması son derece doğaldır.erkeklerde bu çeşitlilik yoktur,ırksal özellikler arasında gaga rengi,kanat uzunlukları,kuyruk şekilleri(balık,çubuk)ayak yapıları ve renkleri farklılık gösterir ancak k.rengi olmasını ısrarla istemen bişey ifade etmez sonuçta ergen dişi olması için aynı zamandada saglıklı olması için gayret göstermelisin.
peki açık mor olunca kuşun yavru mu oluyor.
slm: kuşunun gagsası ecıkmor olmasının sebebi çins farkı olması.senin kuşlar singapur dan gelme cok zaman önce .bu tür kuşlarda reng sorunu bende yaşadım .vede birşeyler anladım.vede cevap yaziyorum size.erek kuşun gagsaı da mavi olması gerek.saygılar : [email protected]