arkadaşlar 3hafta önce bi syrian aldım. yetişkin sayılırdı. hiç ısırmıyodu. psikolojisi düzgündü. bigün kafesini temizliyodum. kafesin tepesindeden oyun boruları geçiyodu kafesin içine doğru. ama o tünellerden hiç çıkmadığı için onları sökmüştüm. kafes çok yüksek onun için ve o deliğe yetişmesine imkan yok diye delikleri kapamadım. (kafes plastik telli değil). yuvasına çıksa bile yetişemezdi. hatta ilk söktüğümde yarım saat takip ettim. yetişmeye çalışıyodu ama beceremiyodu. bende kapamim dedim. sabah ne durumda bi bakim dedim. gerisi malum. uzun tüylü olduğu için tüylerine hep talaş yapışırdı. korüdordaki talaş izlerini takip ettim. dış kapının sonunda bitiyodu. güler misin ağlar mısın. bana en çok alışan farem oydu. sizin başınıza geldi mi?
yani bulamadın mı ben anlamadım gitmiş mi dışarı???
evet gitmiş. işin garip tarafı kafesi daire giriş kapısının önünde buzdolabı var onun üstünde duruyodu. yani nerdeyse 1metre 80 cm. onun üstünden yere nasıl atlamış. ben yüksekten düşünce ölürler diye biliyodum. ayrıca 2. kattayız. yani 20tanede merdiven inmiş. bunlarda detayları. şaka gibi bişey. ben başta inanamamıştım. helal olsun fareye.
geçmiş olsun..gerçekten üzüldüm ya..bulabilme ihtimalin yok mu..kapı açık mıydı ki nasıl çıkmış dışarıya??emin misin kaçtığına..
ben çok üzüldüm,inşallah bi hayvan sever bulmuştur...ama bence hala evin içinde olabilir...
büyük ihtimalle kaçtı ya. dediğim gibi talaşları takip ettim ve kapıya kadar gidiyodu. uzun tüylü olduğu için üstünde hep talaş birikiyodu. her ihtimale karşı 2gece her kata sevdiği yemleri koyup bütün gece bekledim işe yaramadı. kaçmış yani. dikkat edin yani. ben okumuştum bi yerde. en ufak bi fırsatı bile değerlendirirler kaçmak için diye. ben ettim siz etmeyin. acım büyük. yenisini alalıda zaten 2hafta oldu hala alışmadı. kafayı yicem.
bende kendi başımdan geçen bir olayı anlatayım:
bir gün arkadaş gitmiştim ve döndüğümde bi baktım ki kafesin kapağı açık.Büyük ihtimalle ben unuttum heralde,çünkü o zaman daha yavruydu.Ben onu kafese girmeye alıştırmıştım biraz,ama baktım baktım kafes de yok ve kafes yanlarında da yok.Sonra her yere baktık,ben kuzen arkadaş her yere baktık bulamadık.Sonra kuzen dedi ki:
her tarafa 10 ar tane yem koy kapıları kapat gece nerde yem azalırsa orayı ara.Bu muhteşem fikir hoşuma gitti hemen her yere 10 ar tane palet yem koydum kapıları kapattım.GEce bi kalktım aralıkdaki yemlerin çoğu gitmiş sonra iiice baktım ve buşdum.o kadar mutlu oldum ki...Arkadaşım bence sende bu fikri uygulayabilirsin.hiç belli olmaz belki dışarı gitmemiştir,inşallah gitmemiştir