Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
saldırgan dişi lepistes
bugün iki dişi lepistes daha aldım..fakat birisi diğer dişileri ısırmaya çalışıyor gibi geldi hatta erkekleri bile kovalıyo..ne yapiyim geri mi veriyim bu dişiyi yoksa geçer mi..yoksa diğer balıklarıma zararı olur mu?
eger diger balıklarınla aralarında boyut olarak fazla bir fark yoksa aynı yerde kalsınlar.Arasıra balıkların birbirlerini kovalamaları normaldir.
Bence hiçde normal değil!!!! bu balık yavrulamış, stresli bir doğum geçirmiş! akvaryumdaki diğer balıklar tarafından rahatsız edilince strese girmiş ve agresifleşmiş! bu durum olunca böyle davranması çokçok normal, hamile balık başka bir akvaryuma alınmalı, içini bitkilerle donatılmalı, ve kesinlikle onu rahatsız edici hareketlerden kaçınılmalıdır.
ben bu lepistesleri bi çözemedim ya..neonlar narın diye biliyorum ama onlar aldığımdan beri gayet iyi durumdalar.. ama bazı lepisteslerim bir garip.şimdi de bi tanesi akvaryumun tabanında öle duruyo .. saldırgan olan dediğim ise artık saldırmıyo pek ama onunda kuyruğu ilk aldığım günkü gibi açık değil..yani hani tavuz kuşu açarya kanatlarını öleydi ama şimdi bazı lepisteslerimin kuyrukları kapalı.. ama ilk aldığım kavuniçi dişi lepisteslerim çok sağlıklılar..anlamadım gitti.. kavuniçiolanlar acaba türlerinden dolayımı sağlamlar.. ilk onları koymuştum akvaryuma ölürler diyodum akvaryumu yeni kurduğum için ama maşallah hiçbişe olmadı ama onlardan sonra aldığım iki dişi bi erkeği ve 4 yavruyu kaybettim..şimdi akvaryumumda yine 4 yavru var.. acaba dipte duruyo dediğim doğum yapan mı yorgundur falan..ama nerdeyse bi haftadır yavrular var akvaryumumda.. ya valla bi çözemedim şu lepistesleri artık başka balık kaybetmek istemiyorum yoksa bu hobiden vazgeçicem.. herşeyi olması gerektiği gibi yapmaya çabalıyorum.. zaten bikere kuyruk erimesi oldu balıklarda ilaç kullandım geçti..ama şimdi yine başlıyo gibi geldi ..yine ilaç kullanıyım mı..yavrulara bi zararı olur mu acaba..çok yazdım biliyorum ama ... yani vitaminde veriyorum falan..aldığım gri renkli dişi lepisteslerimden hiç bi zevk alamadım.. hepsini o kavuniçi olan lepisteslerimle mi değiştirsem ya off
sakin ol 2NA :)
bu konuda benim ve bir çok arkadaşında belirttigi gibi balık beslemek sadece hobi degildir.Sabır ister, azim ister, sorumluluk ve gözlem ister.Eger bu durumdayken bu işten cayarsan noktayı burada komuş olsun.Birdaha 3-4 sene sonra yine heves edersin sonra aynı şekilde bir kez daha cayarsın.Bu yüzden sabır sabır..
Balıklarını biraz rahat bırak sularına falan hiç karışm.Eger balıklarım hasta oluyo diyorsan yani bundan eminsen ilaç kullanmalısın .Ancak bu bir evhamsa... bir kez daha düşün.Balıkların ölünce üzülürsün ama her seferinde yeni şeyler ögrenir ve tecrübeni besledigin balıklrda ilerletirsin..Bir zaman sonra neyin yanlış neyin dogru oldugunu ayır edersin..Sonra akvaryum başına geçip balıklarını seyredersin işte o zaman bu iş bir hobi olur.Şimdide öle fakat tam anlamıyla degil..
balıklarının hareketleri 2-3 gün boyunca bu şekildeyse sudegişimini bilinçli bir şekilde yap..Daha sonra hasta olduklarının teşhisini koyabilirsen ilaçlarını uygula.Merak etme yavru balıklara bişey olmaz..Ama yinede belirtilenden biraz daha az dzda ilaç kullanmak mantıklı olabilir..
valla sakin olamıyorum..bu sabah bir erkek bir dişi lepistesimi ölü buldum..yavrularıda iki gündür görmüyorum zaten.ya onlarda öldü ya da yem oldular..ama iyi saklanıyolardı günlerdir..fakat son günlerde diğer balıklar gibi ortalıklarda yüzüyolardı belkide yem oldular.artık bilmiyorum..belkide aldığım akvaryumcudaki akvaryumda hastalık vardır..çünkü şuana kadar bütün balıklarımı ordan aldım..neyse bilmiyorum artık..
o zman ne yap biliyomusun: o akvaryumcudan aldıgın balıkları geri ver akvaryum malzeleri karşılıgında.Daha sonra akvaryumunu güzelce bir yık, aksesuarlarıda kaynar suya falan koy.Daha sonra suyunu koy ve bir hafta sonrada başka bir akvaryumcudan balık almaya başla..
geri veremem sanırım..zaten neonlarımdan memnunum onun dışında geri vermeye kalksam zaten 4 lepistesi geri veririm.. 4 tane içinde açıkcası gidipte o muhabbete girmek istemiyorum.. ilaçladım akvaryumu.. yarın tedavinin son günü suyu 1/4 değiştirip aktif karbonlu filtremide çalıştırıp temizliicem..daha fazla kayıp verirmem umarım. bişe aklıma takıldı hani hep diyorumya kavuniçi lepisteslerime hiç bişe olmadı başaından beri,acaba onlar lepistes değil mi ya.ama lepistes bariz.. fakat şimdiye kadar aldığım lepisteslerden hiçbiri onlar kadar büyük değildi..yani çok abartı bi fark yok ama bu kavuniçi dediklerim daha bi yapılı gibi karınları daha şişkince ..kuyrukları hep açık..ama yok ya lepistes bariz.. kaldıki erkekler kovalıyolar onları..yani lepistes olmasa onlarda çifleşmek için kovalamazlar dimi? ya peki bu lepistesten beslemiş olanınız var mı..çünkü bidaa hiç görmedim bunlardan.. buarda yavrular yok oldular..beceremedim bu doğal ortamda büyütme olayını..e ama onlarda niye öle ortalıkta yüzmeye başladılar anlamadım ne güzel kayaların aralarında takılıyolardı .. oooof of.