Hamster

Hamster`ın arkasında iki şişlik oluştu

Selam, birkaç sorum olacak..
Hamsterım 4 aylık  ve kıçında oldukça büyük iki şişlik oluştu.. Yabancı forumları inceledim.. Bazı yerlerde bunların testis olduğu ve sıcak havalarda şişkinliklerin arttığı yazıyor.. Bazen de anus çevresinde iki küçük şişlik daha oluşyor (genelde uykudan uyanınca) bunlara dokununca da kayboluyor.. Tumor olabilir mi diye düşündüm fakat şişkinlikler çok simetrik ve hayvanın normal bir uzvuymuş gibi duruyor. Bu hayvanlarda kabızlık olabiliyor mu? Bazen kakasını el yardımıyla yapıyor çünkü..
Champion hamster yemi ile besliyorum, havuç ve kıvırcık veriyorum  sık sık.. haftada bir yoğurt ve tavuk eti veriyorum.. Hayvanın hareketlerinde birrahatsızlık belirtisi yok.. günde 1 saat dışarı çıkartıyorum.. yerinde durmuyor..

Bu şişkinliklerin sebebi ne olabilir yardımcı olabilir misiniz?

Veteriner araştırdım kedi köpek dışındaki hayvanlara bakabileni bulamadım..
İst. Avrupa Yakası hamsterdan anlayan bir veteriner söyleyebilirseniz çok sevinirim..

teşekkürler

büyük ihtimalle testisleridir.bende aynı sorunlar karşılaştım.veteriner ne olur ne olmaz diye ilaç verdi,ama etki etmedi.bende kesin testistir dedim.meyve ve sebzeleri biraz daha sık ver,eğer kabızsa şişlikler iner.değişiklik olmazsa testistir sende de.tümör olması ihtimalini düşünmek istemiyorum.

Yanıtlamak için giriş yapın