Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
MERHABA ARKADAŞLAR
MERHABA hepsievcil.com sakinleri... internet problemim yüzünden uzun süredir uğrayamıyordum bu siteye. ben lepsiteslerimi çiklitlerle değiştirmeye karar vermiştim ve de yaptım. şu an 11 adet çiklitim var. fakat bir sorum olacak,papağan diye bir cins aldım fakat bu balıklarımdan biri en ufak sarsıntılarda kıpırtılarda korkuyor ve kayanın altına saklanıyor uzun sürede çıkmıyor oradan. sizce ne yapmalıyım balığı değiştirmelimiyim yoksa alışmasını mı bekleyeyim akvaryuma. yardımlarınızı bekliyorum.
merhaba..ben bu işte yeniyim fakat cevap vermek istedim yardımı olabilir.. benim geçenlerde aldığım vitaminin üzerinde stresi gidermek için gece suya damlatabilirsiniz yazıyor..tabi kaç litreye kaç damla olduğu falan da yazıyor .. yani vitaminin yararı olabilir diye düşündüm ben ..
zamanla alışacaktır.Papaganlar bu konuda biraz ürkek olurlar.Bu arada neden kıpırtı yapıyosun ki? :) akvaryumunun yeride çok önemli.Bulundugu yer zırt pırt önünden geçilen bir yer olmaması gerekir yani sakin bir köşede, güneşi direk almayan..Ayrıca ışık kullanmıyorsan mutlaka kullanmalısın çünkü ışıgında etkisi var bu konuda.İnşallah ışık vardır..
Doğru belki vitamin kullanabilirim. Fikrin için teşekkürler. Ayrıca Crano kardeşe de teşekkür ederim. Kıpırtılara gelince; her ne kadar olmamasına dikkat etsekte titreşimler olabiliyor. Aslında titreşimlerin büyük kısmı florasan yüzünden oluyor. geceleri florasanı kapattığımda buhardan dolayı üzerinde su toplanmasın diye kaldırıyorum sabahlarıda tekrar yerine koyuyorum. bunun sonucunda da kıpırtılar oluyor işte. ama diğer balıklarım bunu yaşamıyor sadece papağanımın biri böyle. neyse alışmasını bekleyelim. yinede teşekkürler.
bu arada papağanlarım 2 tane bunu da not ekleyeyim.