Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

yavru lepistes ölü rolü yapar mı

arkadaşlar yavrulardan biri (filedeki) çok hareketsiz duruyodu.ama ara ara harek ediyodu fakat sanki gücü yokmuş gibi suda salınıyodu..hatta ters falan duruyodu . fileden çıkardım ölü gibi hiç hareket etmedi ordan oraya savruldu fakat neonlar yemeye çalıştığında hareketlendi ama tekrar bıraktı kendini bu böle oldu bisüre..şimdi sanırım akvaryumun içinde bi yerlerde kaybettim belkide yediler ama neonlar yemeyi denediler ama yiğemediler büyük geldi heralde.. nese sanırım bi yavruyu kaybettim.. filedeki diğer ikisi gayet iyiler çok hareketliler.. fileye almadığım diğer yavruda gayet iyi..hatta bu sabah kayaların ordan çıkmış ortalıklarda dolasıyodu..ne cesaret :) akşamları yatmadan önce onu görmeden içim rahat etmiyo sabahlarıda ilk işim ona bakmak oluyo.. buarda dişi lepisteslerimden biride hareketsiz duruyo fazla yüzmüyo..hasta gibi sanki..ağzı hep kocaman açık diğer aynı cins lepistesime göre.. kuyruğuda kapalı.. ne yapabilirim bu ölürse ikinci lepistesimi kaybetmiş olucam ve yine aynı cins.. halbuki akvaryuma ilk aldığım kavun içi dişi lepistesler okadar salıklıki..ben onlar ölür diye düşünüyodum akvaryumu ilk kurduğum için.. nese yardımcı olursanız sevinirim

img

2na

19 yıl 11 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ya arkadaşlar bu dişi lepisteslerde annelik iç güdüsü var mı ? çünkü akvaryumdaki yavru lepistesim, o hasta gibi dediğim dişinin yanında duruyo..ve o dişi de hep filenin yanında duruyo sanki yavrulara bakar gibi. tabi bu arda yavrular onun mu hiç bilmiyorum onuda ekliyim.. ben o filedeki yavruları da akvaryuma bıraksam mı kararsız kaldım..çünkü akvaryumda ki yavru artık hep ortalıklarda geziyo saldıranda yok.. ama saldırabilirler diye düşünüyorum diğer ölene saldırdılar çünkü .. ne yapsamki ?

img

2na

ÖZEL MESAJ

evet bu yavru büyütme olayını beceremedim.. ikinci yavruda öldü ve yenerek öldüğünü anladım.. şimdi iki tane kaldı ama birisi yine ortalarda yok muhtemelen o da öldü .. diğerini ise yine fileye aldım. artık ordan çıkarmicam büyüyene kadar.. neyse ilk deneyimimdi ama üzücü oldu..

img

2na

ÖZEL MESAJ

Dsotum sana bu konuda kimse yardımcı olmamış sanırım.. Ben 15 yıl deneyimimle bişiler sölemek istiyorum.. Lepistesleri yavrulatmak ve büyümesini beklemek o kadar zevklidir ki, hep düşünürsün acaba kuyruğu ne renk olucak, ne cins bi lepistes olucak fln. Lepisteslerin 40 tan fazla değişik türleri vardır her türleri birbiriyle çiftleşir ve değişik yavrular oluşur.. Fakat Türkiyede bu cinslerin sadece bi kısmı war.. İlk yavru deneyiminde böyle olması çok normal.. Sağlıklı lepistesler yaklaşık 6 haftada 1 yavru verirler.. Ama akvaryumunda yavrulamalarına izin verecekse akvaryumunu bol bol amazon bitkisi ve mavi ithal yosunla donat ki yavrular peşlerinde koşan caniler için hemen salanacak yer bulsunlar.. Artık bir dahaki deneyiminde aha titiz olursun ve unutma ki yavrulama dönemlerinde canlı yem ve yavrulara da ikinci üçüncü günden sonra yavru yemi önelidir. Sana yavru yemi için PELAGOS Mikromin i önerebilirim ben onu kullanıorum.. İyi şanslar..

img

aquart

19 yıl 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

çok saol yazdıkların için.ikinci yavru büyütme olayımda başarısızlıkla sonuçlandı zaten başka bi başlık altında onu anlattım..sanırım böyle böyle öğrenirim..

img

2na

ÖZEL MESAJ

belki ben 40 kere yazdım hem 2NA nın açtığı sayfalardada hatta formda lepistes yazan heryere akvaryumdan çıkarmayın balıkları diye ama. insanlar fikir almak için forma yazı yazıyolar ama cevap gelincede kaale almıyolar böyle işte bu işler...

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

ben akvaryumdan çıkarmadım .. ayrıca açtığım başlıklara gelen cevapları kontrol ediyorum ben.. nese şuanda iyi balıklarım..ikisi falan hamile..nese öle işte

img

2na

ÖZEL MESAJ