Hamster

Arkadaşlar evcillerinizin çarkından gece çok ses geliyor mu!!1
arkadaşlar gonzalesimin çarkından gece çok ses geliyor mu ve buna çözüm bulan arkadaşlar var mı ??? Benim çarkım ferplast ama yinede ses yapıyo...TEŞEKKÜRLER!!!

slm,bende de aynı problem vardı.2 farklı çark aldım biri demir biri plastik,ikisinde de yanı problemle karşılaştım ,yağlamayla bu sorunu giderdim.3-4 günde bir yağlıyorum,şu an ses yok.ayrıca çarklarda denge de önemli.

demir carklarda yaglayarak cozum bulabilirsin seyhan_donmez arkadasimizin dedigi gibi.plastik carklar bir sure sonra egiliyor yamuluyor ondanda kaynaklanir birde hamsterin iriyse ondanda olabilir.hicbisi cozum vermiorsa en kotu ihtimal gece yatarken cikar.

ayçiçek yağı yada zeytin yağı kullanılabilir.plastik çarklarda kafse taktığınız yer kademelidir(kaliteli olanlarda).kademesini de değiştirerek ses problemi giderilebilir.hatta o da yağlanabiliryor.ben ikisine kullanıyorum rahatsız edecek kadar ses çıkmıyor.

makine yağı ile yağla 1 ay gidiyo

makina yağı mı??????????????? hamsterlerin herşeyi yediğini düşünürsek bu çok tehlikeli olmaz mı.hiç tavsiye etmem.zeytinyağı yada ayçiçek yağı mümkünse.

benim hamsterımın çarkındanda çoook ses geliyo bn bunun çaresini kendime buldum çarkın aralıklı olduğu için kalem sokunca oluyo :) :)

H`ye gece birkaç kere uyan sende o zman görüşürüz.tabi uykun ağırsa orası başka:)

Yanıtlamak için giriş yapın