Hepsievcil
 
 

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

akvaryumda yavru lepistes gördüm :)

arkadaşlar az önce bi balıklarıma bakıyım napiyorlar dedim..a a bide baktım küçücük bişe yüzüyo.. ama tek bir tane başka göremedim acaba yediler mi.. nezaman oldu bu ne zaman doğurdu hangisi doğurdu başka doğurcak mı nooluyoruz anlayamadım ..he he nekadar küçük ve şirin ee ben bunu nası yaşatıcam..yavrulukta yok..şimdilik akvaryum kepçesine mi koysam naapsam..

img

2na

19 yıl 11 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

aaa bitane daha çıktı taşların arasından.. ikisinide hani balıkları yakalamak için kullanılan kepçe vardırya onun içine koydum akvaryumun içinde öyle duruyorlar.. neyapmam gerekli bilgi verir misiniz.. sanırım başka yok bunlar kurtulanlar olsa gerek.. ama okadar bakmama rağmen niye anlayamadım hamile olup olmadıklarını..yani siyahlıl nası bi siyahlık acaba? bana hepsinin karnın ucu siyah gibi gözüküyor..yalnız kavun içi olan lepisteslerimin(2adet) karnı diğer cins lepisteslerime göre daha şişkince ..hamile olanlar onlar olabilir mi ..ben cins farklılığından kaynaklı diye düşünmüştüm.. nese bu ilk deneyimim..

img

2na

19 yıl 11 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşım umarım geç kalmamışımdır! o yavrular orda duramaz, onları hemen ordan almalısın, çünkü bi yolunu bulup ordan çıkabilirler ve büyüklere yem olabilir. Bir fanus yada buna benzer bir kap işini görebilir, oraya almalısın. Zaten yavrulara flitre, hava motoru vs. gerekmediği için burada çok rahat gelişebilir. Yavrulara isimli yem vermelisin! başka bi sorun olursa cevaplamaya hazırım. Balıklarına ve kendine iyi bak.

img

hüöv11

19 yıl 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bırak balıklar akvaryumda kalsın tabiki serbest olarak merak etme kendileri hayatta kalacaklardır...

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

hmm aklım karıştı ... neyse ben son durumu söyliyeyim ..az önce su değiştirirken iki yavru daha ortaya çıktı..bitanesini daha fileye aldım diğerini almak istemedim görmek istiyorum kendisi hayatta kalabilecekmi.. çünkü saklanacağı yerler var.. ki iki gündürde saklanmışlar okadar bakmama rağmen ben bile göremediğime göre sanırım hayatta kalmayı başarır diye düşünüyorum..zaten bitkilerin ve kayaların ordan ayrılmıyo.. yanlış düşünüyorsam söyleyin.. bu yavruları yaşatmayı çok istiyorum.

img

2na

19 yıl 11 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

akvaryumunda girinti çıkıntı kaya bitki çoksa bırak içinde kalsınlar onlar başının çaresine bi şekilde bakar doğadada öyle deilmi bünyesi güçsüz zaten ölecek olanlar varsada olanlarda büyük balıklarına canlı yem olurlar,ama yinede bu biras zalimlik gibi geldi bana sen en iyisi onları bi kaba koy:Dbiras büyüdüklerinde akvaryuma salarsın

img

srdrç

19 yıl 2 ay 30 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

pekı arkadaslar benım yavrular baska akvaryumda ama 35e yakın black molı 20 tane beyaz moli vardı bunlar oldu. aynı akvaryumda 10 tane lepıstes 25 tane platı yavrusu var ama bunalara bısey olmadı nedenı ne olabılır. aslında butun balıklar saglıklı ıdı akvaryum 15lt ısıtıcı 26-27 degısıyo kucucuk bıde motor var ıste

img

sanliturk

19 yıl 1 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşlar canlı doğuran akvaryumlarında güzel bir dekorasyon oluşturarak kaya , bitki kütük vs. aparatlarla hem güzel hemde doğal bir akvaryuma sahip olabiliriz. iyi bir dekorasyon ve bitkilerin bulunduğu bir akvaryumda canlı doğuran yavruları adaletli bir sekilde hayatta kalıcaktır. dekore edilen bir akvaryum hem gözümüze hoş gelicek hemde yok yavruları kaba ayırım yavruluğa alayım dertlerinide bitirecektir. ben bu yöntemi deneyin derim emin olun yavrulukla kepçeyle daha az müdahale ettiğiniz akvaryumdan daha çok ve sağlıklı ve keyifli sonuçlar alacaksınız.

img

nurettindede

19 yıl 6 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

evet bende o anlayıştan yanayım.. yani yavruları yavruluğa koymak ya da başka akvaryumda doğumu beklemek falan bana pek doğal gelmiyor.. ama ben yeni başladım ve aldığım balığın hamile olması ihtimali hiç aklıma gelmemişti .. oyüzden öyle fileyle falan uğraşmak zorunda kaldım..birden bire oldu.. araştırdıklarımın doğrultusunda akvaryumumu kurdum ve tabi bu forumda ki bazı arkadaşların yardımı ile.. fakat işte hastalık oluştu yinede.şimdi fire vermeden hastalıktan kurtulmaya çabalıyorum .. akvaryumumdaki şu hastalık geçsin güzel dekoratif ve faydası olacağını düşündüğüm şeyler alıcam.. hem gerçekten balığın kendi ortamında doğurup yavrularında orda kendi çabalarıyla haytta kalmaları daha sağlıklı ve olması gerektiği gibi geliyor.

img

2na

19 yıl 11 ay 17 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

[quote][i]Mesajın sahibi diamond[/i] [br]Lepistesler genelde biraz hassas balıklardır özellikle erkek balıkların kuyruklarının güzel oluşu diğer balıkların dikkatini çekebilir bu yüzde kuyrukları bazı balıklar tarafından yiyilebilir.Siz en iyisi bu balıkları tek besleyin.Lepistesler suda sülkülasyonu sever akıntıya doğru yüzerler.Dişi balıklar büyüklüklerine göre karınlarında oluşan yumurtalar erkek balık tarafından döllenir yumurtalar oluşunca annelerinin karnında çatlar ve çıkar bizde balık doğmuş gibi görürüz.Balıkların suyuna gelince bu balıklar akvaryumsuyu biraz oturmuş yani iki üç ay kadar sularda daha iyi yaşadıkları görülür.Yeni kurulmuş bir akvaryumda yaşama şartı eski bir akvaryuma göre daha azdır.Tabi bu benim tesbitim.Bubalıkları üretmek içim bence erkek balıksayısı daha fazla olmalı çünkü döleme çok miktarda olursa balıklar daha fazla ürer tabi dişi baklar biraz rahatsız olabilir ama akvaryuma koyulan rafya sayesinde bu önlene bilir doğacak bir balık sancısı başlar başlamaz erkeklerin rahatsız edilmemek için rafya arasına girer ve burda doğum yapar böylece daha çok yavru kurtulmuş olur.Bu balıkları alırken fazlarenkli olanlarına aldanmayın en iyisi renksizlerdir.Bir balıkları alırken karnı yavru dolu diye aldanıp alınmamalı çünkü balığın akvaryumu değiştirildiğinde balık doğum yaptığı akvaryumun suyuna alışamaz doğum yapana kadar bir şey yoktur ama doğduktan sora sanki karnı bir birine yapışmış gibi olur ve balıkta hafif bir eğilmede görüle bilir bu bütün lepisteslerde böyle olmasada gözemlerime göre %40 böyle oluyor yavrulara gelinde ben yavruları akvaryumdan topluyorum ve artemia veriyorum aslında bu balıkların ilcı artemiadır.Yavrular çok çabuk gelişir ve büyür birde yosun vb bitkisel gıda larla beslenirse renkleri çok güzel olur aslıda bu balıkları üretmek isteyenler bu yazıyı dikatli okusun üretmek için yüklü miktarda balık almasın sadece aldıkları 200,250 adet yavruyu çok güzel bir şekilde artemia ile beslesin mümkünde sadece artemia ile besleyin 3,4 ay sonra balıklarınız mükemmel olacak bu balıklardan seçiminizi yapın ve bu balıkları üretime alın bu balıklar o suda yaşayıp büyüdükleri için ve hiç bir şekilde hormon almadıkları için mükemmel olur ve ürerler kolay kolayda ölmezder hatta öldürmek isterseniz bile ölmezler.Burda ki amaç o suda doğup büyümüş bir balık çok sağlıklı olur ve çok iyi şekilde ürer.Aslında anlatacak çok şey var ama bunları uygularsanız bu size yeter. [/quote]