Hamster

bit, pire vb.
cok guzel bir hemsterim var cok tatlı bırsey! ole olunca elıme alıp sevmeden edemıyorum. Ama kafama takılan bı nokta var. bu hayvanlarda bit pire oluyormu, eger oluyorsa bunu engelemek ıcın ılaclar var mı ve ne kadar etkılı bu hayvanlar. bir de sunu da sorayım sormusken, aybars(hemsterım:) ) geelerı ses yapıyor. Kafesın tellerını kemırıyor. kafesın ıcıne kemırme tası koydum, dal koydum ama ılla gece oldumu tellerı kemıyor. gece cok rehatsız oluyoum nasıl engelıcem bu sorunu! (baska odaya koyun demeyın yurta yasıyorum baska oda yok.

aynen benimki de öle...ayrıca buaralar çok kotu ısırmaya basladı..koparttı bugun etimi...

pit pire turu parazitler olmaz.demiri kemirmesi sikilmasindan kaynaklanabilir vaktin oldukca cikar dolassin.ve disleri icinde sert cisimler kemirmeleri gerekiyor disleri uyumesin diye onun icinde kemirir tas almissin bende yaptim bunu benimkide demirleri kemirmeyi surdurdu bir parca tahta koy ozaman birakiyor demirleri tahtayi kemiriyor.tahtanin kokusuna gidiyor bi dene derim.

daha hiç bit pire olduunu duymadım olmasıda saçma çümkü böcekleride yiyolar.kafesi kemirmeside strestendir rahatsız olduğu bişiler vardır bunlar yiyecek su eş isteme vb. olabilir veya amazenin dedii gibi dışarı çıkmak istiyoda olabilir

sagolun arkadaslar. ben sunu fark ettim karnı ac oldugu zaman tellerı dahha cok kemırıyor dedıgınız gıbı. mumkun oldugu kadar gece yemsız bırakmamaya calısıyorum artık bolece daha az kemırıyor. bıt pıre olmadıgnı sevındım, zaten dun yarım saatlık bı tarama yaptım aybarsın ustunde hıc bısey buladım rahatlaadım:) bılgılendırdıgınız ıcın tesekkurler!

Yanıtlamak için giriş yapın