Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

arkadaşlar 5 dk bakarmısınız?

arkadaşlar 40-25-20 (tahminimce) bi akvaryumum var.ufak bi akvaryum kurayım diorum filitrem yok sorum şu 1)eğer lepistes alırsam kaç lepistes almalıyım üresinler istiyorum kaç dişi kaç erkek? 2)lepistes alırsam filirte almam gerekir onlara yeterli olabilcek filitrenin fiyatı ortalama nedir? 3)japon balığı alırsam kaç tane almalıyım en fazla ve filitre almak zorundamıyım? 4)japon balığına filitre gerekiyosa nası bişe almalıyım ve fiyatı nedir? 5)bide merak ettiğim böle ufak japonlar oluyoya onlar ürüyomu?japon üretmek zormu?yoksa böle sabun kalıbı kadar olan japonlar var onlarmı ürüyo? sorularımı biriniz 5 dk nızı ayırıp cevaplarsanız memnun olurum teşekkürler

catzilla,

akvaryumun yaklaşık 20 lt civarında heralde.Bu hacimde ki akvaryuma en fazla 3 dişi 2 erkek lepistes koyabilirsin..iç filtre olarak EHEIM 2006 kullanabilirsin(http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=560932&productid=ptan2006020).yada yeşil iç filtreler(markasını bilmiyorum her nekadar benim küçük akvaryumda olsa bile) var 10-15 ytl, onlarda olur senin akvaryuma.Atmanında var bu fyatlarda fakat filtre aralıkları fazla küçükmüş kullananlar öyle diyo..

lepistesle birlikte japon balıgı beleme.Fakat yalnızca japon diyorsan en fazla 3 tane koyabilirsin.Aslında bu ebatlarda balık beslenmesinin tarftarı degilim.elbette japon içinde filtre kullanmalısın.Diger türlü suyunu hemen hemen hergün degiştirmen gerekecek bu hem eziyet hemde balık için iyi degil..

en başlarda bende japon beslemiştim ama hiç yumurtladıklarına şahit olamadım.Üretimi zordur aslında ama üretenler biliyorum.

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

crano verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim en kısa zamanda balıklarıma kavuşcam inş.