Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Tetrazon Üretimi
Merhaba sevgili akvaryum dostlari, 8 adet yetiskin tetrazonum var ve mevsimin de gelmesiyle (Izmir`de yasiyorum) üretim yapmayi dusunuyorum. Cinsiyet ayrimi ve üretim hakkinda detayli bilgiye ihtiyacim var. Tesekkurler... Baliklarinizla nice mutlu günler :)
erkekler daha ince uzun olur dişiler ise daha oval olurlar yumurtlamaya hazır dişinin karnı baya bir şişer karın yapılarından da anlarsın. gelelim üretime,tetrazonlar karın karına çarpışarak yumurtlar ve spermlenir.o yüzden yere düşen yumurtalardan verim almak ve mantarlaşmasını önlemek için ızgara metodunu kullanmalısın.yani yumurtaların rahatlıkla yere düşebileceği ve anaçların bu yumurtalara ulaşamayacağı bir sistem.iyi geceler.
Bilgiler icin tesekkur ederim. Bu bilgiler ve internette yaptigim arastirmalar sonucunda, cinsiyet ayrimi ile ilgili kafamda hala soru isaretleri var. Nette fotograflar ( male - female ) dahi gördüm ancak yine de emin olamiyorum. Tetrazon konusunu iyi bilen arkadaslardan cinsiyet ayrimi ile ilgili ayrintili bilgi rica ediyorum. Verdigin bilgiler icin tekrar cok tesekkür ederim War. Sevgiler...
Tekrar merhabalar, Dün, bir erkek ve bir dişi Tetrazon`u, 25 litrelik bir üreme tankina aldim. Cift uyumlu gözüküyor. Hareketleri ciftlesmeye hazir olduklarini, bunun yaninda, cinsiyet ayrimi yapmayi basarip, bir cift olusturabildigimi gösteriyor. Ancak genelde söylenene göre Tetrazonlar, "ertesi sabahin ilk isiklariyla" yumurta dökmeye baslarlar. Maalesef benim Tetrazon ciftim bu sabah yumurta dökmedi. Sizce nerede sorun var, ya da sorun yok da biraz acele mi ediyorum? Tesekkürler...