Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
dişi lepistesim öldü ??
meraba herkese.. bu forumda sorularıma pek cevap verilmiyo ama bi soru daha sorayım :) sabah kalktığımda 2 ,3 gün önce aldıığım üç lepistesten birini ölü buldum.. neden ölmüş olabilir.. akvaryumda 5 lepistes ve 1o tane neon var onlar gayet iyi görünüyolar .. akvaryum ısısı 27 28 derece.. hava motoru ile hava veriyorum.. filtrenin hava hortumunu kullanmıyorum.ve filtreyi geceleri kapatıyorum.. saygılar
akvaryumda filtre hiç bir zaman kapanmamalıdır. sebeplerden biri bu olabilir...
bu aralar site biraz durgun en azından balıklar bölümü dogru sölüyorsun 2NA..
aslındA ölen balıgın için teşhis koymak o kadar zorki.bence balıkta önceden bişey vardı yada bir kaç balık tarafından hırpalanmış olabilir.Eger bu ölümlerin devamı gelirse o zaman korkmak gerkir..
hmm ..biraz daha açarmısınız tam kavrayamadım filtrenin geceleri kapalı olmasının nasıl bir zararı var..hava motoru 24 saat açık zaten.. ya da niye sadece o balık öldü..
arkadaslar ılgıntır benımde dun butun dısı lepısteslerım oldu dıgerlerının masaallahları var(molı,platı) ama bende cozemedım neden olduklerını
filtreyi kapatırsan su dönüşümü olmayacagı için yararlı bakteriler tabi filtre malzemesinde oluşmuş olan ölecek ve suyu zehirleyecektir. niye o balık öldü dersen sadece o anda en güçsüz olanı odur yada başka bi problemi vardır ölmüştür hava motorunu kapat filtre calıssın doğrusu budur...
açıkçası filtrenin kapalı olmasıyla bir ilgisi yok diyebilirim.Balıgın ölme sebebini söylemek çok zor yukardada söledigim gibi..bir başlıkta bu filtre konusundan bahsetmiştik.filtrenin kapalı olması sorun degil yalnız geceleri için konuşuyorum.Çünkü hava motorun çalışıyo.Elbette filtreninde herzaman açık olması çok daha iyi olur fakat balıgın ölme sebebi ile alakası bile yoktur..
senmi söylüyosun filtrenin kapalı olmasının sorun yaratmıycağını...
nurettindede, farkındaysan sadece filtreyi ve yine sadece geceleri kapatıyormuş.Ayrıva hava motoru çalıştıgı için su göngüsü ve oksijen zaten akvaryumda oluşuyo.yukarıdada yazdıgım gibi tabiki filtrenin herzaman açık olması en iyisidir.Fakat balıgın ölme sebebinin bu olacagını düşünmüyorum.
balıgın ölme sebebini tam olarak söylememiz imkansız diyebilirim..
teşekkür ederim görüşleriniz için.. crano nunda dediği gibi hava motoru suda zaten döngü yaratıyor ..ama ben yinede bundan sonra filtreyi kapamamaya çalışıcam.ama biraz sesli çalışan bi filtre.. bide konusu olmuşken bu filtreyi tavsiye etmiyorum filtre alıçak arkadaşlara duyurulur..altındaki birkaç ızgaradan başka zaten pislik toplayan yeri yok ve sessiz bişe istiyosanız bunu direk listenizden silin :) (dolphin f 8oo)