Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

japonlarım

Sayın arkadaşlar. Japonlarımdan yavru almayı başardım. Fakat bu balıkların renk kazanabilmeleri için herhangi bir koşul veya besin gerekiyormu. Yoksa zaman içinde balık büyüdükçe renklenme kendiliğindenmi oluyor. şimdiden cevaplara teşekkür ederim

img

bulentsepir

19 yıl 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bence renklendirmek için uğraşma geninde olan rengi kendisi alacaktır tabi canlı yada soluk olması senin sağlayacağın sartlarla ilgili.

img

nurettindede

19 yıl 5 ay 30 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

valla çok eskiden bende japon beslemiştim ama hiç yavrularım olmamıştı japon balıklarımdan.Ancak senin sorunun cevabı balıkların biraz erginleşmesini beklemen olacak.balıklar için uygun, kaliteli yemler kullan balıkların dogal renklerine ve saglıklarına bu şekilde sahip olurlar..

img

crano

20 yıl 2 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam bulent bey hayırlı olsun renklenmeleri tamamen güneş ışığına bağlı japon balıkları tamamen renk alabilmesi için akvaryumunu güneş alan yere camın olduğu yere koyarsan balıklar kızarır yoksa kimseye satamazsın berbat gözükürler balıklara yazık edersin çabuk büyümeleri için yeme vitamin damlat faydasını görürsün artı canlı yemler. türkiyedeki üreticiler genelde yazın yavru alırlar. japon balık yavrularına bol güneş ışığı gerekiyor bye

img

baron53

20 yıl 1 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

bülent bey terar ediyorum en bilirsin joponlarn renklenesi tamamen güneş ondansonra yem gelir bye

img

baron53

20 yıl 1 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

ışık her balık için gerekli.Her balığın renklerini canlandırır..Bu genel bir ifade diye düşünüyorum sadece japonlar için degil ve yapılması gerekendir..Belkide japonlar bu konuyla daha çok ilgilidir.Ögrendigim iyi oldu..

img

crano

20 yıl 2 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bulentsepir arkadasım sen japonları cıflestırmeyı nasıl basardıgını anlatırsan bende yapıcam bır el kadar oldu benımkıler 4 sebedır bendeler ama hala yavru alamadım soylersen sevinirmm...

Sayın arkadaşlar balıklarım renklendiler. Sadece 2 tanesi ataları gibi yeşil kaldı. Hemde güneş bile görmediler. Belki görselerdi daha ii olacaktı. Babaları turuncu olduğu için pek kırmızı renkli yok ama olsun çok hoş açık sarı ve turuncu oluyorlar .Sadece bir tanesi biraz kırmızıyı andırıyor. Şu anda bazıları 4-5 baıları ise 6-7 cm oldular. Arkadaşın biri nasıl yavru alırım demiş. Şu anda mevsim biraz geçti gibi .Ama eğer bunu kafana koyduysan ilk önce dişi ve erkekleri belirle bunları çok iyi özellikle canlı yem ile besle. kışın suna doğru bunları ayır veya ayıramıyorsan akvaryumda çok ii gözleyip dişilerin karnını şişip şişmediğine bak ve erkeklerinde solungaçlarındaki kızgınlık belirten noktacıklara bak. bunlar varsa erkek dişiyi kovalama hareketleri gösterri. Yapabilirsen bunları eline alarak karınlarına hafite yanlardan bastırarak sıvazla dişi yumurta döker erkekte sperma eğer bu oluyorsa bu çifti ya gözliyerek (özellikle sabahları) yumurta döktükten sonra dökülenleri topla yapabilirsen tabi yada diğer balıkları çıkart sadece bunlar kalsın ve yumurta döktükten sonra yavrular çıkana kadar bekle ve çıktıktan sonra uygun bir yere al. ve orada bakmaya çalış

img

bulentsepir

19 yıl 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ