Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Vatoz
Öncelikle merhabalar, 6 ay evden uzak kalıcam, 100*30*45 ölçülerinde akvaryumum var, diğer balıkları arkadaşlara emanet edicem ama 2 tane küçük boy vatozumu (Hypostomus plecostomus) akvaryumda bırakmayı düşünüyorum. Acaba bir kaç çeşit bitkiyle beraber bıraksam iki vatozu altı ay sonra canlı kalırlar mı? tabi hava motoru ve filtreyi de kapatıcam. Akvaryum cam kenarında bu arada yani güneş görüyor bir miktar. Bu konuda bilgisi/tahmini olan var mı?
arkadasım tanıdığın bi akvaryumcu varsa ona bırak ve satabilirse eğer satmasını söle bence...
bana kalırsa balıklarını bu durumda bırakman çok yanlış.büyük bir ihtimallede vatozların ölür zaten..boşuna balıklarına eziyet çektirme.nurettindedenin de dedigi gibi tanıdıgın bir akvaryumcuya balıklarını bırakabilirsin yada balıklardan anlayan arkadaşlarına, otel misali..
nurettindede ve crano anladığım kadarıyla akvaryumda balık bırakmak riskli. peki aynı koşullarda yalnızca bitkileri bırakabilir miyim sizce. kapağı var dolayısıyla buharlaşma çok olmaz gibime geliyor. zaten ayda bir ev kotrol edilecek. akvaryumcuya ya da bir arkadaşa verebilirim bitkileri ana açıkcası epeydir baktığım btkiler vermek istemiyorum. zaten balıkları vericem mecburen bari bitkiler kalsın.
ışığın düzenli yanacaksa , hava aynı sekilde ve filtre küçükde olsa dönecekse olabilir derim ben tabi bitkiler için besin kullanıyorsan eğer aylık bakımlarda ihmal edilmemeli...