Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
kafam karıştı ne yapayım?
merhaba arkadaşlar uzunca bir aradan sonra akvaryumumu tekrar kurmaya karar verdim.eskiden canlı doğuran besliyordum ve yavruları almak büyütmek çok zevkliydi. fakat şu papağan balıklarına da bayıldım.1 haftadır deli gibi internetten araştırıyorum bakımları biraz zor galiba. suyun ph derecesine kadar herşey çok ayrıntılı ve anladığım kadarıyla yavru almakta çok zor.(ama öyle güzellerki..) ne yapacağım karar veremedim.ben yine canlı doğuran mı alayım? bu akşam işten dönünce akvaryumu hazırlayıp 1 hafta bekliyeceğim. birde şunu sorayım.akvaryumu önceki bilgilerime dayanarak hazırlayacağım.(canlı doğuranlara göre)sonradan fikir değiştirip ciklit alırsam akvaryum uygun olacak mı?ay çok kafam karıştı nolur yardım?!!
papağanların yanına midas ciklet koyarsan yavru almada problem yaşamazsın ayrıca tabikide akvaryum uygun olmaz canlı doğurandan ciklete geçiyosun ne yapmayı düşünüyosun ciklet akvaryumunu bitkimi koycan:)))
Prenses ve Yunus alın.Sizin için en doğrusu bu olacak sanırım. Genelede ilk başlayanlar karışık balıklardan türlerden hoşlanır birazdaha prof olunca tek tip balık beslemeye başlar siz bence dediğim balıklardan alın.Papağan almayın kesinlikle insan oğlunun yaptığı (genleriyle oynadığı)bir balık.Normalde doğada böyle bir balık cinsi yok..Yavru almanızda zor alınmazmı derseniz alınır ama doğan yavrular papağana benzemiyecektir baba papağan olmadığından.
teşekkür ederim.gerçi söylediğiniz balıklara nasıl bakılır bilmiyorum ama bir araştırayım. ama ben biraz cesaretsizim heralde o yüzden sanırım yine bildiğim balıklara bakacakmışım gibi görünüyor. saygılar...