Kuş Forumları > Papağanlar
papağanım tüylerini yoluyor
bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? papağanım tüylerini yoluyor ve boyun ve karın bölgesindeki bütün tüyler döküldü. acil yardımcı olabilecek varsa lütfen yardım etsin!!!!!!!
PAPAĞANINI SIK SIK SERBEST BIRAK.KAFESİNİN DIŞINA ÇIKSIN.HAFTADA BİR KEZ YIKA.TÜY YOLMA PSİKOLOJİK BİR OLAYDIR.NEDENİ BELİRSİZDİR.YEM ÇEŞİDİNİ ARTIR.ZAMAN AYIRABİLDİĞİN KADAR İLGİLEN.KAFESİNİ DAİMA TEMİZ TUT.EĞİTİMİ KONUSUDA DAİMA SABIRLI OL.HİÇ BİR ZAMAN PAPAĞANA İSTEMEDİĞİ BİR ŞEYİ YAPTIRMA.HAFIZALARI ÇOK GÜÇLÜDÜR.YAPILANLARI ASLA UNUTMAZLAR.
pelin hanım merhaba, bende papağanım da aynı sıkıntıyı yaşadım hakikaten çok üzücü, çocukluğumdan beri bir papağanım olsun istiyordum nihayet aldım. fakat ben ona ilgi gösterdikçe hayvanın tüylerini yolup kendisini tüysüz bırakması beni kahrediyor ve moralimi bozuyordu. ama sonunda bu sorunu aştım size fotoğrafınıda gönderebilirim.Şu anda tüm tüyleri çıktı hatta evcilleşti kendisini kaşıtıp sürekli ilgi istiyor.bu arada hangi şehirdesiniz ben ankaradayım. gerekirse bir müddet aynı ortamda bulundururuz çünki hayvanların tüy yolmasının sebebi stres tir.
Merhabalar, Aynı sorunu ben de yasıyorum azalmakla beraber donem donem devam edıyor. Oncelikli sebebi stres.Uzman olmamakla beraber bana gore stresi yaratabilecek seyler; 1. Daha onceden alıstıgı ortamın degismesi 2. Sizden aldıgı ilgide azalma ve ona gerekli zamanı ayıramamanız 3. Eger genc bır papagan ise (4*5 yas gibi) tuy degisimi 4. Gerekli tum ortamlar saglansa bile hala kendini yoluyorsa sımarıklık da dıyebılırız. Cocuk gibi dusunun ne kadar yapma dersenız o kadar yapar ya. Papaganınıza da asagıdakı ortamları saglamaya calısın yine yolmaya devam ediyosa bi muddet tepki vermeden beklemek en dogrusu gibi geliyor. Yapabilecekleriniz; 1.Suyuna B vitamini ( stresi azaltıyor, tuy gelisimini sagliyor. petshoplar bu konuda yardımcı olabilir.) 2. Oyalanmaktan ve ıncelemekten cok hoslandıkları ıcın hergune farklı bır oyuncak koyabılırsınız. 3. hergun belli bi zamanı hicbirsey ile ilgilenmeden ona ayırın. O anın ona ait oldugunu bilsin ancak bunu degistirirseniz de strese girebilir 4. Uyku duzenıne dikkat edin uykusuzluk da strese sebep acabilir. Sevgiler, HND
teşekkürler yardımlarınız için