Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
frontozalara tuzlu su karidesi
arkadaşlar 4/5 cmlik yavru frontozalarıma tuzlu su karidesini nasıl vermeliyim,onları balıklara vermeden önce kaynatmam gerekirmi,mikropları ölmesi için?yoksa balıkçıdan alıp sadece ufak parçalara bölüptemi vermeliyim?yardımcı olursanız çok sevinirim
arkadasım zaten petshoplarda satılır paketler halinde adı "gammarus"bunu vermen yaterli olacak hazır bi sekildedir
onları biliyorum zaten,fakat onlar krutulmuş ben protein bakımından daha zengin olması için böle kanlı canlı karidesler için sormuştum.tavsiyen için yinede sağol
bence mantıksız bisey yaptıgın ama ginede sen bilriisn
srdrç yapatığın hiç mantıksız değil.Çok doğru düşünuyorsun.kurutulmus vereceğin karides normale gore en az 3 kat protein yönünden fakirdir.Bence git balıkcıdan bildiğimiz karidesten al minik minik parçalara bölüp balıklarına ver.Haftada 2 kere verdiğinden balıklarının ne kadar hızlı büyüdüğünü göreceksin!
mercan şhark arkadaş mantıksız olup olmadığını istersen bide şöyle düşün,kendin hep kurutulmuş besinlerele beslenebilirmisin kurutulmuş domateş,kurutulmuş balık,kurutulmuş et,kurutulmuş peynir,zeytin vs..yani tazelerinden aldığın proteini onlardan alabilirmisin vede tadı.
KORKİ VE SRDRÇ ARKADAŞLAR BALIKÇIDAN ALDIĞINIZ KARİDES STREİL OLMAYACAKTIR.BUNU DİKKATE ALMANIZ GEREKİYOR.ONUN YERİNE GİDİP PAKET KARİDES ALIN İST DE OLANLAR İÇİN METRO GROS MARKETTE 16 YTL CİVARI OLMASI LAZIM BİG BOYU BEN 1 PAKET KARİDESE 200 GR YÜREK EKLEYİP MİXERDE KARIŞTIRIP VERİYORUM
fma55 kardeş,şuanda yaklaşık 2 haftadır kaynatıp dondurulmuş karideslerimden veriyorum sorun yok,senin dediğin o pakettekiler çiğ karidesmi?içine eklediğin yürek dana yüreğimi?birde bunları haşlayıp buzlukta dondurduktan sonramı balıklara veriyorsun?