Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Japon beslemeye başladım tavsiye lazım

Arkadaşla ben boşta duran küçük bir akvaryumu faal duruma geçirdim.Önce sevimli diye 3 tane küçük japon aldım.Biri Turuncu,biri altınbaş,diğeride üzerincde siyah benek ve çizgiler bulunan bir balık?.boyları yüzgeçsiz 2-3 santim.Beyaz ince bir kum,bir tane hava taşı,ikitane küçük plastik bitki ve basit süngerli hava çıkaran bir iç filtre aldım.Yem olarakta sonradan poşetlenmiş ufak gofret gibi yem aldım.2 haftadır besliyorum. suyunu 2 kere 2/3 oranında değiştirdim.Yakında büyük bir akvaryum alcağım ama şimdi konumuz değil. Tavsiyeleriniz nedir? çeşme suyu kullanıyorum ama sular kireçli.Bir sakıncası var mı?Suyun sıcaklığı 17 ile 17+2 arası değişiyor.Isıtıcı almalımıyım?Filtre yeterli mi?Yem uygunmu?Başka yemleri varmı?varsa nekadar aralıklarla vermeli?vb.. Yardımcı olursanız sevinirim.

img

adebisi

19 yıl 30 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

çeşme suyunu dinlendirerek (2 gün) koy,yem olarak paketlenmiş dipyemleri ver onlar çabık geliştirir ve yaprak yemlerden verebilirsin karışık olarak sabah akşam olmak üzere iki öğün yeterli,suyun ısısı japonlar için uygun fakat vatoz,çöpçü vs. koyacaksan ısıtıcı gerekir.vede suyu değiştirdikten sonra uygun ölçüde genel dezenkfektan atarsan iyi olur.

img

srdrç

19 yıl 2 ay 30 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

dostum ilk önce hayırlı olsun akvaryum baslangıc icin iyi ısıtıcı sart degil ama ilerde bi köpek balıgı falan alırsan yanına sart yem o dedigin sanırsam ucuz yemlerden tavsiyem tetranın yıllık yemleri var 13 ytl civarı ondan al derim+ek olarak bitki yemleri var kendin haslanmıs ıspanak verebilirsin filtre yeterli akvaryum kücükmüs hava tasıyla oksijan vermen iyi olmus cesme suyu dinlemiş olarak koy benden bu kadar dostum...kolay gelsin tekrar hayırlı ugurlu olsun.......

img

slave

19 yıl 5 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ