Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
diskus hakkında
merhaba 2 adet yavru diskusum var geleli 2 hata oldu cok iyiler saglıklılar yalnız biri cok fazla yem yiyiyor. yem yedikten sonra karnı oyle bir şişiyor kı beni durumu korkutuyor sizce bu normal mi haftada 2 defa % 25 su degiştiriyorum ama akvaryum kosulları gayet tutarlı ve su degişimi yaparken balıklar cok urkuyor gercekten su kosulları normalken de değişim yapmam şart mı? diger diskusum da cok kavgacı diğerinin yem yemesini engellemye calısırken ac kalıyor digeri patlayacak konuma gelip yem yemegi kesmeden yemek yiyemiyor bu konuda ne yapabilirim. aldıgımda renkleri tamamen farklıydı baya bir degişti daha guzel gorunuyorlar ama bu kadar degişim normal mi cevaplarınız için şimdiden teşekkurler saglıklı akvaryumlar
Arkadaşım herşey gayet normal aynen devam et.Yemekten ölen discus yok yeterki yesinler.bendede aynı dediğin gibi discuslar mevcut akıllı balıktır merak etme .. Not: Hiç birşeyi değişme aynen devam et doğru yoldasın(discus beslediğin için) birde FENER li şamda kayısı.)) bütün FENER li kardeşlerimi canı gönülden kutluyorum.Yanlız birşey dikkatimi çekti gs liler birbirlerine çarpmaktan başka birşey yapmadı acaba neden?
iyi gunler cok yemek yiyen diskusta beyaz bir leke olustu cok kucuk stresten oldugunu sanıyorum(cok dayak yiyiyor zavallım oburunden)bu konuda ne yapmalıyım bir ilac var stres engelliyen seranın kullanan var mı bana cevap verirseniz sevinirim not:balık gayet saglıklı iştahı hala yerinde bayaa obur bişey:)
Beyaz lekeyi görmeden birşey demek zor .Ama çok yem yediğinden olduğunu sanmıyorum.Diğer konuya gelelim.Discus akvaryumlarında herzaman bir dayak yiyen olur.Bunun önüne geçemezsiniz.Siz dayak yiyeni çıkarın sonra bir başkası dayak yiyecektir.bu böyle gider.Yem olayına tekrar gelirsek tabiri caizse yeme koşan yeme gelen discus okadar sağlıksız deildir.Asıl yem yemezse kötü.