Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
bir iki soru..
selam herkese..bugün ikitane lepistes aldım..akvaryumu yeni kurdum bunlar deneme amaçlı ilk balıklarım..aslında kardinal neon alıcam ama ön hazırlık olsun diye lepistes aldım ikitane muhtemelen ölürler diye düşünüorum akvaryumu yeni kurduum için.. şimdi ilk sorum şu ankara dışına çıkıcam ve 2 gün yem verilmese ölürler mi? ikinci sorum akvaryumumun ölçüleri 50 35 25(yükseklik)ısı 27 28 arası filtrem dolphin f 800 ve aktif karbon taşları var içinde ama bu filtre bu akvaryum için fazla mı büyük çünkü balıklar su çıkışının önüne geldiklerinde savruluyorlar..debi ayarını düşürdüm ama değişmedi sanki süs olarak koymuşlar o ayarı oraya gibi geldi bana..bide balıklar yüzmek için çok cabalıyolar gibi geldi balıkları yorar sanırım bu dimi..filtrenin çıkışını cama doğru cevirdim ama yinede savruluyolar önüne geçtiklerinde üçüncü sorum balıklar hep suyun en üstünde yüzüyolar nie acaba..koca akvaryumda okadar yer var nebiliim biraz dalsınlar ortalarda dipte falan gezsinler gitsinler falan.. sorularıma teker teker cevap verirseniz benim için daha anlaşılır olur balık hobisinde yeniyim teşekkür ederim
akvaryum kurulumunuzu yaptıktan 1 hafta geçmeden balıklarınızı koyduysanız sizinde dediginiz gibi balıklarınız ölebilir..
1)balıklarınıza 2 gün yem vermezseniz hiç bişey olmaz..Ancak bitkin düşerler biraz..yani ölmezler merak etmeyin..Akvaryumunuzda bitki bulundurun bolca..yemeleri için degil, yanlış anlamayın..
2)27-28 derece lepistesler için uygundur.Akvaryumunuz yaklaşık 45 lt. Dolphin F800 hakkında bir araştırma yaptım sonuç olarak iç filtre oldugunu ve f800 ün devir gücünün 300Lt/sa oldugunu ögrendim.Yani debi olarak 100-150 lt akvaryum için kullanılması uygun sanırım..Sizin akvaryumun 45 lt oldugu için bu problemi yaşıyorsunuz..Bu durum balıklarınızı yorar, onların hareketlerini engeller..Bunun için 100 lt bir akvaryum yada 45 lt için uygun bir iç filtre almanız yerinde olacaktır..
3)Balıklarınızın devamlı su yüzeyinde durmasının sebebide sanırım fitrenin etkisinden olsa gerek..Galiba onları en ez savuran yer olarak orayı keşfetmişler..Eger su yüzeyinde sbt dururken yüzgeçlerini ve kuyruklarını çok hızlı kımıldatıyolar diyebilirseniz bu durum 3. maddenin ilk cümlesini destekleyecektir.. :)
Saygılar..
devamli su yuzeyinde durma oksijen azligindanda kaynaklanabilir.
çok saol crano... bende bazı şeyleri cevaplayayım :) akvaryuma balıkları bugün koydum ama 1 buçuk haftadır herşeyi açık olarak çalışmakta zaten yani hemen kurup koymadım balıkları 1 buçuk hafta sonra koydum bu bilgiyide yine senden edinmiştim zaten hatırlarsın belki :) ayrıca saz bitkisi var akvaryumda .onuda bugün aldım filtre alırken 45 litrelik bi akvaryuma uygun olmasını söylemiştim petshopcuya genelde üstünde yazıyo bu filtrelerin kaç litrelik akvaryumlara uygun olduu ama bunda yazmıo sadece seninde dediin gibi 300L/h yazıo ama tabi bunun 100 150 litrelik akvaryumlar için olabileceiini hesaplayamadım en azı bu diye kabul ettim.. nese geri vermeyi deniicem.. ve evet dediin gibi suyun üstünde sabit dururlarken yüzgeçlerini ve kuyruklarını çok hızlı hareket ettiriyolar suyun akışından dolayı aslında su yüzeyinde akış daha fazla nese şimdi biraz aşşalara inmeye başladılar ama ben kesin filtremi değiştiriyim dimi? bide şu dibe atılan beyaz tatil yemlerinden alsam olurmu gelince çıkarırım sudan... teşekkürler
bide bende şuan kaplumbağa akvaryumumda unistar ın bi filtresi var modeli pow 3oo-1l üstündeki tabloda 5o ile 120 litrelik akvaryumlar için uygun olduğu yazıo bundan alsam bitane daha bu uygun mudur acaba..ama adama demiştim ben bundan almak istiyorum diye o da o çok fazla gelir demişti ve dolphini verdi fiyat olarak daha pahalıydı yani kazıklamak istese bunu al derdi dimi nese o da bilemedi heralde
evet dede o da geldi aklıma ama biraz imkansız çünkü akvaryumun içinde 50 cm lik hava taşı uzanıyor ve hava motorum 24 saat çalışmakta a..zaten suan filtreyi kapattım çok rahatlar yüzeyde gezinmiyorlar.. çok saol ama bakış açın için
aaa filtrenin debi ayar düğmesi sıkışmış oyüzden düşüremiomuşum hallettim şimdi ii ce kıstım şuanda bi problem yok gibi..
1.nurettindedeye katılıyorum ama lepistesler su yüzeyine yakın yüzmeyi severler diye düşünüyorum 2.lepistesler her balıkgibi akıntıya karşı yüzmeyi severler vede şu kanıtlanmış birşeydirki lepisteslerde en iyi kuyruk büyütme işi sirkülasyonu arttırmaktır.(su üstü) yemeleme için otomatik yemleme alın derim 20 ytl den başlıyor .
oksijen yetersizligi elbette bir sorun olabilirdi ancak 2NA akvaryumudaki f800 oldugu için bu biraz saçma olur gibi geldi bana..neyse..
bu arada 2NA ben f800 için sadece tahmin yaptım yani 100-150 tl akvaryumlar için olabilir diye..yani öyledir demiyorum, sanırım demişim zaten.Aklınızda bu kalmasın..yinede 45 lt akvaryum için fazla oldugu kesin birde senin dediklerine göre buna kesin demek daha kolay..sen demişsin ya bu filtrenin 100 150 litrelik akvaryumlar için olabileceiini hesaplayamadım diye o yüzden yazayım dedim..bence kendine haksızlık ediyosun
dibe bırakılan tatilyemi diye bişey hiç kullanmadım o yüzden bu konuda kullanan arkadaşlar sana yardımcı olur.
bence senin akvaryuma Tetra Tec in 400 Plus iç filtre yada Ehiem 2208 Aquaball iç filtre(gerçi bulabilirmisin bilmiyorum ama) iyi olur.Yada atmanın orta boy iç filtreleri var onlarda olur..
Saygılar..
crano filtrenin debisini en düşüğe ayarladım su çıkısının oldu yeride cama doğru çevirdim şimdi iyi gibi..bu hafta sonuda neonları alıcam kardinal almaktan vaz geçtim normal neon alıcam..teşekkür ederim şimdi başka bi sorunum var ama ayrı başlık acıcam acil bişe çünkü teşekkür ederim..umarım şuanda siteyi geziosundur ve cevap verirsin:)