Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
et obur kopekbaligi?
et obur kopekbaligi beslemek istiorum, et yemeleri buyuk bi tuzlusu akvaryumuna ihtiyac olduu disinda fazla bi bilgim yok, konu hakkında bilgisi olanlar benimle paylasabilir mi lutfen?
Daha önce tuzlu su akvaryumunuz oldumu?Köpek balıkları çok tecrube gerektiren ve para gerektiren birşeydir.! En basit bir akvaryumu 10-15 milyardan ucuza kurabileceğinize zannetmiyorum.Çok beslemek istiyosanız tatlı suda challlanger kopek balıkları var.Onlarada et yedirebilirsiniz!
sanırım challenger i duymuş arkadaşımız.deniz köpek yavruları 1500 dolar civarında bir arkadaş yurt dışından getiriyordu.
bu challengerlar hakkinda bilgi alabilir miyim? daha once hic balik beslemedim, bi tecrubem yok, kopekbaliklarini getiren yer neresi adres olarak bilio musunuz?
challenger bildigim kadarıyla tuzlu degil, tatlı su balıgıdır.Mercan Shark kardeşimiz bu konuda tecrübeli.Sanırım tarihçesini şöyle anlatmıştı:denizde yaşayan bir tür köpek balıgı bir sorun dolayısı ile nehirlerden birine girmişler, zaman içerisinde bu ortamada adaptasyon çerçevesinde tatlı suda yaşamaya başlamışlar.Umarım yanlış hatırlamıyorumdur..bu balıgı bütün akvaryumcular bilir ancak başka bir balık türü daha koymak istersen yanına bunu belirtmelisin çünkü yanına uyumsuz bir balık almanı istemem..Mercan Shark da şu aralar girmiyo ki internete, aslında bu başlıgı onun okuması gerekir..Ama dedigim gibi challenger tatlı suda yaşıyo..
Selam, Daha once challenger beslemistim. Sizlerinde belirttigi gibi bu balık tatlı suda yaşar ve yırtıcıdır. Karma akvaryum icin kesinlikle tavsiye etmem. Tek tür olarak 7-8 yada daha fazla adet alinip grup halinde bakılmalıdır. Su degerlerine karşı oldukca hassastır. Derisi ince ve pulsuz oldugundan kolay mikrop kapabilir. Birzamanlar altıgen akvaryumumda küçük boyutlarda 13 adet vardı. Akvaryumun altıgen olması ve challengerin hızlı yüzüş tarzı nedeni ile altıgendeki görüntü süperdi. Ayrica akvaryum altıgen oldugundan mecburen yuvarlak cizerek yüzdügünden arada bir üst bölüme çıkarak sırt yüzgecinin suyun dışında görünmesi çok hoş oluyor dogrusu. ALTIGEN AKVARYUM DAHA MI İYİ ? Tüm bunlara ek olarak hızlı yüzen balıklar için altıgen akvaryumun daha saglıklı oldugunu duymuştum (ne kadar dogru bilmiyorum yoruma açık!). Klasik dikdörtgen akvaryumlarda bu tarz balıklar çok kısa bir sürede akvaryumun diger ucuna gittiklerinden cama carpıp geri dönmek zorunda kalırlar buda balıga dar bir alanda oldugu hissini verir. Ama altıgende balık karsına bir engel cıkmadan devamlı yuvarlak cizerek yüzer. İşte bu yüzden altıgen akvaryumun daha saglıklı olabilecegini duymuştum. Sonuc olarak : Oldukca büyük boyutlara ulaşacagından (1.50 metre civari) akvaryumda beslenilmesi zor bir balıktır. Bu nedenle beslemenizi tavsiye etmem. Bence biraz hassas bir balık. Özellikle yakın akrabası olan pangasius (yırtıcı degildir) ta oldugu gibi (kötü sartlarda) akvaryum ortamında uzun yıllar bakıldıgında gözlerinde sorun olusup sonunda kör olma tehlikesi yaşar. Ve balıkta zamanla fiziksel bazı deformasyonlarda olusabilir. Sevgiler
benimde arkadaşlarım var challenger besleyen..challengerla beraber astranotusta bakıyolar gayette uyumlu oldukları konusunda size önerebilirm ancak ne kadar dogru olabilir bilemiyorum..bunuda ögrenmenin en iyi yolu kendinizin bu balıkları bir arada besleyip, büyütmeniz..Bu arada her iki arkadaşımdada hem astronotlarında hemde challengerlerında beyaz benege sıkça yakalandıklarını görmüştüm..bu konuda bir sonuç çıkardım asronotlar ve challengerlar deri hastalıklarına karşı dayanıksızdır diye..kendimce bir teori :) şimdide buradan challengerların deri konusunda zayıf olduklarını ögrenince mutlu oldum birden :)demekki teori dogru ...o zman şöyle bir sonuç çıkarmak yanlış olmaz sanırm: challengerlar deri hastalıklarına dayanıksız olması sebebiyle birlikte yaşadıkları balıklarında bu tehlikeyi paylaştıkları..benim gördügüm asranotlar oldu..bu mantıkla ya astronotlar da bu konuda dayanıksız yada sadece challengerlar sayesinde bu hastalıga yakalandılar.Ancak benim diger koldaki teorimde astranotusların deri hastalıklrına karşı dayanıksız oldugu, en azından beyaz benege..
umarım sizlerin başını şişirmemişimdir.. :)
Bu arada MuratHan, altıgen akvaryumların bu şekilde bir olanak saglamaları balıkların yararına oldugunu düşünmüyorum..çünkü balıklar için özelliklede; gezme işini iyi yapan balıklar için yeteri boyutta uzunluk, en ve yükseklik olmalı, aksi taktirde bu balıkların bünyelerine göre hareket etmemeleri o balıklarda yaglanmalara sebebiyet verir ve buda solunum ve hareket etmede onları zorlayıcı bir unsur olur..uzunluk bunun için gerekli...en: balıgın dairesel hareketleri için, bu yüzden uzunluga baglı olarak uygun ölçüler içerisinde geniş olmalıdır..yükseklik: özellikle yırtıcı saldırgan balıklar için önemli bir unsur..gerek yavrularını yapmaları gerekte kendilerini derinlerde buundurmak istemeleri sebebi ile..challenger bu konuda profesyonel dip balıktır :) bu yüzdende akvaryum derin olmalı diye düşünüyorum..
Saygılar..
Murathan olayı gayet güzel açıklamış .Yanlız benim kanaatimce chellenger ve diğer köpek familyası hareketli balık olduklarından büyük akvaryumda beslenmelidirler.ufak akvaryumlarda devamlı biyerlere çarpacaklarından zarar görebilirler bu konuda tatsız bir tecrübem olmuştu vakti zamanında..
bu balıklar benim bildiğim max 1 metreye yakın büyüyebiliyorlar 50 cm ini kendi gözlerimle gördüm.
challengerlar(sanitwongsei) delta balklarıdır boyları 3 metre olup 300kg kadar cıkabilir anavatanı taiwan`dır ayrıca sunada temin edebilecegim deniz kopekbalıkları (black tip shark) 2000$ dır
arkadaşım hangi şehirdesin. çelincır düşünüyorsan 4-5 tane var elimde. benim akvaryuma sığmıyolar. anlaşabilirsek veririm sana çelincırları.30-35 cm boylarında