Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
dişi betalarım ölüyor :(
arkadaşlar 1 er hafta arayla aldığım toplam 18 adet dişi betalarımdan hergün 1-2 tanesi ölüyor.Balıklar 30 lt lik akvaryumdalar. ısı 26 derecede sabit ve ufak bir iç filtre var.Akvaryum suyu dinlendirilmiş sudur büyük akvaryumumdan su koydum.üretim amaçlı aldığım dişi betalara kondüsyon kazandırmak amacıyla blood worms preslenmiş tubifex ve pul yemle besliyorum.Ölümlerin önüne geçemedim. Yardımlarınız bekliyorum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar.
eklemeyi unuttum arkadaşlar. Balıklar ortalama 3-4 cm civarındalar.
NOT: Balıklarda beyaz benek görülmüyor sağlıklı yüzüyorlar.Önlem olarak birkaç damla dezenfektan ilacı kattım.Yinede hergün ölü balıkları görmek beni üzüyor.
Dün geceden bu yana 5 balığım daha öldü :(
akvaryumunu su ile doldurup,balıkları koymadan; havalandırma ve filtreyi daima çalışır,ısıtıcıyı 26 derece sbt halde en az 1 hafta beklettin mi Falco?balık koyma işlemine bu aşamaları gerçekleştikten sonra geçmelisin...eger yapmadıysan balıklarının tek tek ölme sebebi bu olabilir..verecegin cvba göre sana yardım etmeye çalışacagım...ayrıca 18 balık çok fazla olmuş..
selam crano ben suyu dıger buyuk akvaryumumdan koydum dolayısıyla zaten dınlendırılmıs su oluyor. az önce akvaryumu boşalttım.ayrı bır suda dezenfekte ve tuzlu 30 derecelık suda balıkları kepçede 10-15 sanıye beklettim. akvaryumu tekrar sıcak su ile yıkadım. ve balıkları akvaryuma koydum. geriye 10 balık kaldı.
Falcobence acil %30 su değistir.O kurutulmus tubifex ler faln suyu çok kirletiyorlar muhtemel bir nitrat sorunu olabilir.
herşeyi uyguladım 10 balığım daha öldü :(
eger balıklarında herhangi bir anormallik görmüyorsan bu kesinlikle sudan yada döktügün bir ilaç varsa ondan kaynaklanıyordur.Büyük akvaryumundan su aşılamış olabilirsin(bu arada hepsinimi eski sudan doldurdun?), mademki kullanılan bir suydu o zaman bu eski sudaki ph betalarına uymamış olabilir, korkinin dedigi gibi nitrit-nitrat seviyesi betalara göre yüksek olabilir yada su çok serttir onlar için..balıklarını suya koymadan önce poşet içerisinde yeni suda 15 dk beklettin mi?evdeki balıklarınızı bir akvaryumdan diger bir akvaryuma taşırken aynı yeni satın alırmış gibi onları aldıgınız akvaryum suyu ile poşetekoyum yeni suda 10-15 dk bekletmeniz gerekir..
şunu hiç bir zaman unutmayın derim: yeni bir akvaryumu kurarken eski akvaryum suyundan bir miktar kullanılması çok iyidir bu sayede yeni su daha çabuk uygun hale gelir yani barındırması gereken bakterilere daha çabuk ulaşır..Ancak tamamanı eski su ile doldurmak yanlış diyebilirim.yalnızca akvaryumun çeyregini hatta daha azını eski su ile doldurun..gerisini musluk suyuyla doldurun, havalandırma ve filtre açılı halde, ısıtıcıda sbt bir şekilde enaz 1 hafta geçmeden balıklarınızı bu suya kesinlikle koymayın...daha önce koyarsınız balıklarınız ölmeye bilir belki ama yinede yapmayın çünkü yaşaması bir şans diyebilirim..her defasında olmaz bu şans..
şimdi arkadaşlar böyle yapılmayınca balıklar tek tek ölürler sizde onları kurtarmak için herşeyi denersiniz ancak onlar ölmeye devam eder.sonra dersinizki sebebi ne? hiç bir hastalıkları yoktu!!Ancak başından yapılan bu hatta sizlerin başka şeylere kafa yormanıza neden olur halbuki gerçek düşünülenler degildir..yani herşeyi başından sıkı tutmalı!!
Falco yorumlarım bu kadar kusura bakma, ancak balıklarımda hiç bir hastalık tespit etmediysen sebebi yukarıdakilerden başka bir şey olamaz..
arkadaşlar sorunun kaynağını tespit ettim. SİLİKON yeni akvaryum kuracak arkadaşlar ltf bu konuda dikkatli olsunlar. Ayni parti balıklardan 14 tane daha aldım ve büyük fanustalar ,yaşıyorlar. akvaryumdaki silikonu söktüm ve sistanın silikonu ile silikonladım. akvaryum 1 gün kuruduktan sonra su ile doldurdum ve tuz attım. 2 gündür bekliyor yarın balıkları naklederim. Paylaşmak istedim. Saygılar