Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
BALIGIM OLUYOOORR!!!!
Arkadaslar yardim edin...2 ay evvel bi beta balik aldim ama yaşatamadim,bi gun aniden oldu. Yenisini almaya karar verdim ama bu sefer neler yapılmasi gerektigini iyice ogrendim ama bu hayvan da olmek uzere sanirim. Alirken dedikleri su : -Havalandirmaya ihtiyaci yoktur... -Suyunu degistirmeden once mutlaka ısıtın dediler,suyunu hep isitarak degistirdim ve devamli IlIk tutmaya calistim -Yem de aldim gunde bir defa baligin gozu kadar verin dediler , onu da yaptim duzenli Hayvan 20 cm capli bir fanusta yasiyor bi zarari varmidir? o kadar dikkat ediyorum,ozen gosteriyorum ama betalari bilirsiniz cok dayanaiklidir ama benimkileri bir turlu yasatamiyorum, renkleri soluyor ve yuzgecleri parca parca oluyor. SIZCE NEYI YANLIS YAPIYORUM? BU HAYVANLARIN IHTIYACI NEDIR NOLUR BI AKIL VERIN!!!!
akvaryumcunuc nasıl böyle şeyler önermiş bilemiyorum dişi betanızın yüzgeçleri parçalanarak ölmesi suyunuzun problemli oluşunu gösterir ayrıca balığınız ihtimalen mantar olmu su değişimine gelince günlük akvaryumunuzdan 1cm su çekin yerine bir okadar ekleyin dinlenmiş su deyince bir kenarda durmuş değil içinde filtresi olan birkabın içinde olan su ancak dinlenir betanıza erkek yoksa mutlaka alı bunlar yumurtlayamayıncada rahasızlanırlar yeme gelince söylenen çok az bence iyi doyurun balığınızın direnci düşmesin hatta su presi kurt ta verin korkmayın problem olmaz benim balıklarımı www.aquasimbad.8m.com...da görebilirsin
basit hata yapmışsın suyu devamlı ılıktutmaya çalışman balığı öldürmüş diyelimki fanusun küçük olduğu için çabucak oda sıcaklığına ulaşır diyelimki 21 derece sen suyunu değiştirirken suyu ısıp 30 dereceye getiriyorsun balığı aniden ortamından alıp değişik bir ortama bıra kıyorsun buda balığın çabucak hastalanmasına yol açar şimdi fanusunu bol tuzlu su ile yıka temiz su doldur dinlemmiş olsun balığı bırak oda sıcaklığında dursun sıcak su falan ekleme normal oda sıcaklığı 23-24 derece falandır bu ısıda yaşaya bilir yemde az yemver suyu bozma suyunuda hiç bir zaman tam olarak değiştirme günde bir defa bir su bardağı aynı sıcaklıktaki su ile değiş bu yeteli hatta değiştirmesen de olur suyun durumuna bak su fazla bulanmasın yemde az şekilde verirsen kolaylıkla yaşata bilirsin